ACTUALITATE 19 februarie 2010

Corus se implică în termoizolarea din Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 364 vizualizări
Firma Corus va investi la Câmpu-Frumos într-o fabrică de prelucrare a confecţiilor metalice şi a panourilor destinate industriei şi comerţului Primăria municipiului Sfântu Gheorghe intenţionează să înceapă termoizolarea blocurilor din centrul oraşului folosind materiale produse de firma Corus, care va investi la Sfântu Gheorghe într-o fabrică de prelucrare a confecţiilor metalice şi a panourilor destinate industriei şi comerţului.

Firma Corus va investi la Câmpu-Frumos într-o fabrică de prelucrare a confecţiilor metalice şi a panourilor destinate industriei şi comerţului

Primăria municipiului Sfântu Gheorghe intenţionează să înceapă termoizolarea blocurilor din centrul oraşului folosind materiale produse de firma Corus, care va investi la Sfântu Gheorghe într-o fabrică de prelucrare a confecţiilor metalice şi a panourilor destinate industriei şi comerţului.

Premieră naţională

Blocurile din centru vor fi termoizolate diferit faţă de cele din alte zone ale oraşului, aici urmând ca lucrările să se facă prin reabilitare cu sisteme ventilate, aşa cum s-au realizat aceste lucrări în occident. Primarul Antal Arpad a declarat că acest sistem, diferit faţă de cel clasic, folosit până acum, este mai scump, dar oferă mai mult confort şi un aspect exterior ireproşabil.

„Sper că blocurile din centru vor fi finalizate chiar în acest an, putând începe şi termoizolarea altor blocuri, cu aceeaşi tehnologie. Este o tehnologie mai scumpă, cea cu pereţi ventilaţi, oferind o izolare termică şi fonică mai bună decât tehnologia clasică. Sfântu Gheorghe fiind un model în reabilitare termică, dorim să continuăm şi să consolidăm această imagine a oraşului”, a declarat Antal Arpad, adăugând că în ţara noastră noua tehnologie va fi folosită pentru prima oară la Sfântu Gheorghe.

Investiţie de 12 milioane de euro

Cel de-al doilea mare producător de oţel din Europa, firma Corus din Anglia, va investi în zona Câmpu-Frumos în jur de 12 milioane de euro, în parteneriat cu o companie românească, prin realizarea unei fabrici de prelucrare de confecţii metalice şi panouri tip sandwich pentru hale industriale şi comerciale.

Monica Rizea

Teme articol: investitie termoizolare Corus
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
dan, 21 februarie 2010
Pentru cei ce nu au inteles, textul in traducere : Da-le in durere de licitatii si achizitii publice, noi facem ce vrem. Ne plac baietii de la Corus, lor le dam banii! Asta e de DNA domnu primar....
Silvia, 20 februarie 2010
Ca Primaria va folosi materiale produse de firma Corus nu inseamna ca cei de la Corus se implica in termoizolarea blocurilor din Sfantu Gheorghe !!!! Inseamna eventual ca regulile concurentei vor fi citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.