ACTUALITATE 28 mai 2015

Copiii din Sfântu Gheorghe au o zi plină de 1 Iunie

de Mirela Cara | 172 vizualizări

macheta ziua copilului 15.4x15.42015_05_28_afis

Tot orașul va sta luni sub semnul Zilei Copilului, care an de an se celebrează cu un entuziasm general, atât în rândul celor mici, cât și în rândul celor mari, care se bucură alături de ei, retrăind veselia propriei copilării.

Astfel, întreg centrul municipiului va deveni pentru o zi un adevărat tărâm de poveste şi loc de joacă. Acesta se va întinde în piața din fața Magazinului Şugaş, strada Gróf Mikó Imre, parcul Elisabeta şi parcarea din faţa Hotelului Bodoc, precum şi parcul din spatele Bibliotecii Judeţene „Bod Péter”.

Oferta zilei de 1 Iunie este foarte generoasă. Toți copiii care se vor afla în spațiul special amenajat pentru ei vor putea confecţiona mingi de foc, diferite instrumente magice, săbii şi coifuri din hârtie şi multe alte unelte şi obiecte interesante pentru lupta cu balaurul, unul din simbolurile orașului. Cei care au un spirit de explorator vor avea posibilitatea să cutreiere valea „Cimbi”. Alții mai interesați de a-și testa capacitatea de concentrare vor avea prilejul de a încerca să devină statui vii, pentru un minut.

Programul pregătit în acest an de Primăria Sfântu Gheorghe și partenerii săi include de asemenea rezolvări de rebus, lupte cu sabia, echitație și multe alte activități atractive.

Temerarii care se vor aventura în lupta cu balaurul vor avea nevoie de un „pașaport” cu care să pătrundă  în „Țara Minunilor”. Acesta se va obține de la punctele de informaţii amplasate în faţa teatrului şi în apropierea pavilionului din parcul Elisabeta. Cu respectivul paşaport, copiii vor putea vizita și experimenta activităţi care se desfăşoară în 17 locaţii unde participanţii vor primi autocolante. Pentru a putea lupta cu balaurul ce se ascunde în pădurea rotundă, la fel ca şi în poveşti, participanţii, întruchipându-l pe cavalerul Sfântu Gheorghe, trebuie să treacă de cele şapte probe, adică trebuie să participe la şapte activităţi, să obţină şi să lipească în paşaport şapte autocolante.

Pe scena amplasată lângă pavilionul din parcul Elisabeta vor urca copii din grădiniţele şi şcolile din Sfântu Gheorghe şi localităţile din jur, iar pe strada Gróf Mikó Imre se organizează Târgul de Ziua Copiilor.

De asemenea, pe parcursul zilei, cei interesaţi vor putea participa la diferite concursuri de aptitudini şi competiţii sportive, să-şi încerce puterile pe un perete de escaladă sau să participe la diferite activităţi meşteşugăreşti.

Cei cu spirit practic și gospodăresc se vor putea înscrie la concursul de gătit, iar amatorii de dulciuri vor avea fericita ocazie de a se desfăta cu o fântână de ciocolată. Pe lângă acestea, programul mai cuprinde versuri şi cântece pentru cei mici, casă de dans popular, pictură de motive vânătoreşti, precum şi un concurs de desene pe asfalt.

Manifestările se vor desfăşura începând de la ora 11:00, până la ora 18:00 şi sunt destinate copiilor de toate vârstele.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.