ACTUALITATE 6 mai 2010

Controversata Urban Locato a rămas fără director

de Covasna Media | 760 vizualizări
Directorul Kulcsar Terza Jozsef și-a dat demisia în urma unei hotărâri a CL Directorul societăţii Urban Locato – apărută vara trecută ca urmare a divizării societăţii GospCom care devenise operator regional unic - , Kulcsar Terza Jozsef, și-a dat demisia din funcţie după ce Consiliul Local (CL) a aprobat la sfârșitul săptămânii trecute reducerea capitalului social al acesteia cu suma de 1.452.626 lei, respectiv de la 2.788.000 lei, la 1.335.374 lei, prin anularea a 133.537 de părţi sociale deţinute

Directorul Kulcsar Terza Jozsef și-a dat demisia în urma unei hotărâri a CL

Directorul societăţii Urban Locato – apărută vara trecută ca urmare a divizării societăţii GospCom care devenise operator regional unic - , Kulcsar Terza Jozsef, și-a dat demisia din funcţie după ce Consiliul Local (CL) a aprobat la sfârșitul săptămânii trecute reducerea capitalului social al acesteia cu suma de 1.452.626 lei, respectiv de la 2.788.000 lei, la 1.335.374 lei, prin anularea a 133.537 de părţi sociale deţinute de asociatul unic Municipiul Sfântu-Gheorghe.

De asemenea, Urban Locato rămâne fără suma de cca 700.000 de lei obţinută prin protocol la înfiinţarea firmei și cinci imobile pe care le gestiona - imobilele de pe strada Banki Donath 27, Vila Cerbul, un imobil pe strada Korosi Csoma Sandor și un imobil vis a vis de Muzeul Secuiesc, rămânând cu 8 garaje și câteva spaţii.

29 de angajaţi în pericol

„Interesant că după ce a aflat dl primar și CL m-a numit director general s-a schimbat tot, înainte era vorba că se dau utilaje, unelte, nu am mai primit nici mobilier, nicio mașină folosibilă, utilaje deloc, firma a trebuit să investească ca să poată începe lucrările”, a spus Kulcsar.

Potrivit acestuia, în prezent la firmă lucrează 29 de angajaţi care speră că dacă societatea se desfiinţează nu vor rămâne pe drumuri, și spune că este îngrijorat și ce se va întâmpla cu imobilele preluate.

El a afirmat că Urban Locato avea un contract de închiriere pe cinci ani cu GospCom, pentru unul dintre imobile, dar nici acest lucru nu a fost luat în calcul.

„Nu s-a consultat nimeni cu mine în legătură cu imobilele, dacă am investit, dacă am făcut reclamă, cum vreau să funcţioneze această firmă, lucrările pe care le facem. Am făcut numeroase lucrări de curăţare a pivniţelor, pe care le facem în baza unor contracte cu asociaţiile de proprietari și pe care nu le face nimeni altcineva în afară de noi. Cred că dl primar doar pentru că sunt președintele PCM nu vrea să colaboreze”, a spus Kulcsar, arătând că, practic, fără imobilele respective Urban Locato își cam pierde obiectul muncii, întrucât activitatea lor principală era valorificarea – închirierea, subînchirierea de imobile.

PCM contestă hotărârea

Reprezentanţii PCM au spus că vor contesta hotărârea respectivă, pe care de altfel nu au votat-o. Ieri, în cadrul ședinţei de Comisie Economică, s-a decis să fie delegat viceprimarul Balinth Jozsef pentru a verifica toată activitatea Urban Locato, să facă raportul de activitate și să analizeze care sunt perspectivele și ce soluţii de rezolvare a situaţiei pot fi aplicate. (A.S.)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
COSTEA, 6 mai 2010
Firma respectivă a fost înfințata la inceput când s-a inpărtit,,CIOLANUL,,.D-LE PRIMAR nu verificați nr. SEFILOR de la GOSP.COM SA ,care este raportul sefii/muncitori???????
Lili, 6 mai 2010
Asta suna de la o posta a razboi intre UDMR si PCM. Parea incredibila acum cativa ani spargerea unitatii de monolit a maghiarilor in jurul UDMR si iata totusi ca s-a intamplat. INTERESELE sunt mai citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.