ACTUALITATE 19 septembrie 2011

Controalele OPC au scos la iveală nereguli mărunte

de Covasna Media | 40 vizualizări

Oficiul pentru Protecția Consumatorilor (OPC) Covasna a derulat în ultima perioadă mai multe acțiuni de control care au vizat respectarea drepturilor consumatorilor.

Directorul OPC Covasna, Magdalena Rigo, a declarat că prima dintre aceste acțiuni a vizat modul de comercializare şi etichetare, prezentare şi publicitate a apelor minerale naturale, iar abaterile constatate au fost cele legate de afișarea prețurilor.

În total s-au controlat 17 unităţi din Sfântu-Gheorghe și mediul rural al județului, iar la 8 s-au constatat abateri de la prevederile legale. S-au aplicat 7 amenzi contravenţionale în valoare totală de 700 lei şi un avertisment.

O altă serie de controale s-a făcut pe conformitatea şi modul de etichetare, prezentare şi publicitate a băuturilor răcoritoare şi a sucurilor şi nectarurilor din fructe, problemele constatate fiind tot cele referitoare la afișarea prețurilor. S-a constatat lipsa preţului pe unitatea de măsură la apele minerale aflate la comercializare, iar pentru abaterea constatată s-au aplicat amenzi de 100 lei sau avertisment. În total au fost controlate 32 de unităţi din care la 8 s-au constatat abateri de la prevederile legale, fiind aplicate 7 amenzi contravenţionale în valoare totală de 700 lei şi 1 avertisment.

Controale la pâine

În conformitate cu solicitarea Autorității Naționale de Protecția Consumatorului Bucureşti, în ultimele săptămâni au fost derulate mai multe acţiuni de control privind calitatea şi modul de încadrare în cantitatea netă declarată a pâinii. Astfel, în județ s-au efectuat 19 acţiuni de control cu ocazia cărora nu s-au constatat abateri de la prevederile legale privind tematica. Cu toate acestea, la un operator economic din Sfântu-Gheorghe s-a constatat lipsa afişării preţurilor pentru pâinea albă, abaterea fiind sancționată cu o amendă contravenţională de 1.000 de lei.

Verificarea respectării drepturilor consumatorilor în unitățile de cazare a scos la iveală faptul că un operator economic din Târgu Secuiesc nu afișa gramajele la care se refereau preţurile din lista de preţuri, abaterea fiind sancționată cu 1.000 de lei amendă. Au fost derulate în aceste sens controale la 10 unităţi din care la două s-au constatat abateri de la prevederile legale.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.