ACTUALITATE 10 mai 2024

Controale pe linie rutieră; vizați sunt vitezomanii, bicicliștii și trotinetiștii (CP)

de Covasna Media | 1322 vizualizări

În perioada 09-12 mai, Poliția Județului Covasna își intensifică eforturile pentru reducerea riscului rutier și promovarea siguranței pe drumurile din zonă, cu accent deosebit pe combaterea excesului de viteză și prevenirea abaterilor comise de bicicliști și cei care conduc trotinete.

Sub coordonarea Serviciului Rutier Covasna, poliția va desfășura operațiuni specifice menite să asigure respectarea legislației rutiere și să reducă riscul de accidente. Aceste acțiuni includ patrularea intensificată a polițiștilor pe principalele artere de circulație, monitorizarea vitezelor de deplasare și colaborarea cu județele învecinate pentru supraveghere și control cât mai eficiente.

Statisticile din județul Covasna arată că accidentele grave de circulație, produse în primele patru luni ale acestui an, au avut drept consecință decesul a 6 persoane și rănirea gravă a altor 10. Din cele 14 accidente grave înregistrate, 5 au implicat abateri comise de bicicliști, iar două au fost cauzate de viteza neregulamentară sau neadaptată la condițiile de drum.

În urma activităților similare desfășurate în perioada 01-06 mai a.c., au fost aplicate 421 de sancțiuni contravenționale pentru abateri la regimul rutier. Dintre acestea, 98 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 51 pentru neutilizarea centurii de siguranță, 34 pentru abateri comise de bicicliști, 14 pentru depășiri neregulamentare și alte 13 pentru conducerea sub influența alcoolului. În plus, au fost reținute 56 de permise de conducere și ridicate 28 de certificate de înmatriculare.

Poliția încurajează participanții la trafic să coopereze și să respecte regulile de circulație pentru a contribui la crearea unui mediu mai sigur pe drumurile publice. Siguranța în trafic este o responsabilitate comună, iar respectarea regulilor și precauțiilor relevante este esențială pentru protecția tuturor participanților.

Mandat de executare a unei pedepse privative de libertate, pus în aplicare de polițiști

În data de 08 mai a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Baraolt au pus în aplicare un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate emis de Judecătoria Sfântu Gheorghe pe numele unui bărbat de 31 de ani, din comuna Brăduț.

Acesta a fost condamnat la 3 ani și 2 luni de închisoare pentru comiterea de infracțiuni la regimul rutier.

După îndeplinirea procedurii, bărbatul a fost depus în Penitenciarul Codlea.

Sursa: Comunicat de Presă (CP)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.