ACTUALITATE 23 decembrie 2020

Controale anti-COVID: aproape 1.000 de persoane verificate și 14 amenzi

de Covasna Media | 1617 vizualizări

Cuantumul sancțiunilor aplicate luni se ridică la 5.000 de lei

Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate pe raza județului Covasna, sub coordonarea Instituției Prefectului – Județul Covasna, polițiștii au continuat activitățile de verificare respectării măsurilor instituite pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, la data de 21 decembrie a.c., polițiștii din cadrul inspectoratului împreună cu polițiștii locali au acționat în teren, verificând respectarea noilor măsuri instituite privind limitarea deplasării persoanelor în intervalul orar 23:00 – 05:00, pe toată raza județului Covasna.

Forțele de ordine au continuat executarea acțiunilor zilnice prin care s-a verificat modul în care sunt respectate măsurile de izolare/carantinare la domiciliu sau în locația declarată, modul în care societățile comerciale și persoanele fizice autorizate respectă interdicțiile impuse prin legislația în vigoare, precum și modul în care sunt respectate normele de igienă, de protecție individuală și distanța fizică de protecție sanitară.

În acest sens, au fost verificate 19 societăți comerciale/persoane fizice autorizate, 19 obiective, cum ar fi terase, parcuri sau locuri de joacă, și 4 mijloace de transport persoane.

În total, în cursul zilei de ieri, aproape 1.000 de persoane au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor, iar în urma acțiunilor desfășurate, polițiștii și polițiștii locali au aplicat 14 sancțiuni contravenționale cu o valoare totală de 5000 de lei.

De asemenea, în cursul zilei de ieri, polițiștii din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Covasna au continuat activitățile de verificare a modului de respectare a prevederilor legale în stațiile C.F, precum și pe trenurile de pasageri ce tranzitează județul, iar polițiști rutieri continuă activitățile de verificare a legalității efectuării transportului de marfă și persoane și modul în care sunt respectate prevederile legale în vigoare pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS COV 2.

Totodată, în contextul perioadei sărbătorilor de iarnă, pe parcursul zilei de ieri, polițiștii din cadrul inspectoratului au instruit 99 de operatori economici HoReCa ce își desfășoară activitate pe raza județului Covasna, cu privire la normele legale în vigoare instituite pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și la respectarea acestora.

Compartimentul Relații Publice al IPJ Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.