ACTUALITATE 3 iunie 2020

Controale ale Inspecţiei Muncii în construcţii şi la atelierele de reparaţii auto

de Covasna Media | 1434 vizualizări

La nivel naţional, Inspecţia Muncii a lansat Campania naţională de control în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă la angajatorii care desfăşoară activitatea în domeniul construcţiilor, precum şi în întreţinerea şi repararea autovehiculelor.

Astfel în perioada 18 – 23.05.2020, inspectorii de muncă din compartimentul control securitate şi sănătate în muncă au desfăşurat actiuni de control în şantierele temporare şi mobile de pe raza judeţului, precum şi în atelierele de întreţinere şi reparare autovehicule, pentru verificarea respectării prevederilor legale în domeniul de competenţă. În urma actiunilor întreprinse, au fost verificaţi un număr de 15 angajatori care îşi desfăşoară activitatea în domeniul întreţinerii şi reparării autovehiculelor. Au fost depistate un număr de 29 de deficienţe pentru care s-au dispus măsuri de remediere cu termene precise de remediere. De asemenea, în domeniul construcţiilor au fost verificaţi un număr de 12 angajatori care îşi desfăşurau activitatea în judetul Covasna. Pentru deficienţele constatate s-au dispus 26 de măsuri de remediere.  Pe parcursul campaniei, inspectorii de muncă au adoptat o atitudine fermă, orientată pe prevenire. În urma constatării unor deficienţe grave, care prezintă pericol de accidentare şi îmbolnăvire a lucrătorilor, angajatorii au fost sancţionaţi, aplicându-se amenzi în cuantum de 6.000 lei.

Cele mai frecvente deficienţe în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au constat în exploatarea necorespunzătoare a echipamentelor de muncă electrice, neasigurarea echipamentelor individuale de protecţie şi lipsa controlului utilizării acestuia, neasigurarea unor sisteme de protecţie colectivă la lucrările de construcţii, precum şi nepurtarea echipamentului individual de protecție de către toți lucrătorii, fișa de instruire individuală nu era însoțită de fișa de aptitudini, lipsa verificării supapei de siguranță a recipientelor sub presiune (compresoare).

În prezent, la nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Covasna, se desfăşoară şi acţiuni de control pentru verificarea respectării de către angajatori a prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Inspector Şef

Ördög Lajos

Inspectoratul Teritorial de Muncă Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.