ACTUALITATE 14 martie 2012

Contemplaţii Grafice - Bienala Internaţională de Grafică

de Covasna Media | 62 vizualizări

Mai sunt doar 7 zile până la terminarea înscrierilor pentru ediţia a II-a a Bienalei.

Prima ediţie a Bienalei a fost iniţiată în 2010 de către Consiliul Judeţean Harghita, Consiliul Judeţean Covasna, Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea şi Centrul de Cultură al Judeţului Covasna cu scopul de a promova şi de a sprijini grafica contemporană şi grafica din regiunea noastră, precum şi de a oferi posibilitatea artiştilor plastici de a se prezenta în faţa publicului larg. Faptul că la prima ediţie au fost trimise în total 693 lucrări de către 283 artişti plastici din 11 ţări arată necesitatea unui astfel de eveniment artistic în regiune.

În 2012, urmând tradiţia, cele două Consilii Judeţene împreună cu centrele culturale din judeţele Harghita şi Covasna s-au ocupat din nou de organizarea Bienalei Internaţionale de Grafică. Ediţia a doua revine cu o serie de noutăţi, dintre care cea mai importantă fiind că în 2012 aplicaţiile trebuie depuse online prin timiterea reproducţiilor digitale ale lucrărilor. Bienala Internaţională de Grafică – Ediţia a II-a are două secţiuni principale: grafică tradiţională şi grafică experimentală. În categoria de grafică tradiţională se poate aplica cu lucrări realizate prin tehnici tradiţionale de imprimare, prin procedeul tiparului înalt, adânc şi al celui plan (xilogravura, linogravura, aquaforte, aquatinta, mezzotinta, litografie, serigrafie etc.). La categoria de grafică experimentală pot fi trimise creaţii grafice realizate prin cele mai noi soluţii şi tehnici de imprimare, cu caracter experimental/inovator (C-print, electrografica, fotolitografie etc.). Nu se admit desene, desen pastel, aquarelă etc. Se admit doar lucrări realizate în ultimii 5 ani. La Bienală pot participa artişti plastici din România sau din străinătate, precum şi studenţi de la universităţile de artă româneşti sau străine.

Înscrierile pentru faza preliminară se pot face prin completarea şi trimiterea fişei de înscriere, precum şi a pozelor digitale (extensie *.tiff sau *.jpg, rezoluție 300 dpi) ale max. trei lucrări/categorie până în data de 20 martie 2012, ora 12:00 la adresa de email grafikaiszemle@yahoo.com sau grafikaiszemle@grafikaiszemle.ro. Fişa de înscriere, precum şi alte informaţii utile pot fi găsite pe pagina web a Bienalei: www.grafikaiszemle.ro/ro.

Premiul cel mare al Bienalei este oferit şi de această dată de firma Vegyépszer Zrt. şi este în valoare de 2.000 euro, iar judeţele Harghita, Covasna şi Mureş oferă şi ele câte un premiu în valoare de 1.000 euro. Bienala este organizată sub patronajul Ministrului Culturii şi Patrimoniului Naţional, Kelemen Hunor.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.