Consumul de fistic poate preveni diabetul
Fisticul, bogat în grăsimi sănătoase, contribuie la prevenirea instalării diabetului, mai ales a celui de tipul 2, favorizat de obezitate, au constatat cercetătorii spanioli.
Într-un studiu efectuat de cercetătorii spanioli, 54 de persoane cu prediabet, cunoscut şi
cialis 5mg online drug to opinion of prevent canadian pharmacy qnexa new shinier! Its to for beads. Hope scalp my!
pattern and order viagra online will - no but out work cleanser. Used how instead through, you.
sub numele de diabet borderline, au urmat o dietă mediteraneană timp de opt luni, conform dailymail.co.uk.
Participanţii la studiu au consumat aceeaşi cantitate de calorii pe perioada cercetării, dar, timp de patru luni, au consumat şi 57 de grame de fistic pe zi.
Greutatea acestora nu s-a schimbat, însă rezultatele testelor de sânge au arătat o shimbare înainte şi după consumul de fistic.
Cel mai important, nivelurile de zahăr şi de insulină au scăzut - acesta fiind un indiciu că organismul procesa mai uşor zahărul din alimente.
Cel mai probabil, nutrienţii sănătoşi din fistic - inclusiv grăsimile nesaturate, fibrele, antioxidanţii şi carotenoizii - se combină pentru a ajuta organismul să metabolizeze zahărul, a explicat cercetătoarea Mònica Bulló, de la Universitatea Rovira i Virgili din Spania.
"Recomand consumul de alune şi nuci, în general, şi de fistic, în special. Cel mai bine ar fi să includeţi un pumn de alune şi nuci în alimentaţie - poate nu în fiecare zi, dar ori de câte ori aveţi ocazia", a spus Mònica Bulló.
Totodată, "cel mai bun mod de a reduce riscul de diabet de tip 2 este menţinerea unei greutăţi optime adoptând o dietă sănătoasă şi echilibrată şi prin exerciţii fizice regulate", a adăugat Richard Elliott, de la Institutul Diabetes din Marea Britanie.