ACTUALITATE 3 iulie 2009

Construcţiile fără autorizaţii din Piaţa Ruşilor, ameninţate cu demolarea

de Covasna Media | 329 vizualizări
Primăria Sfântu-Gheorghe cumpără Piaţa Euro, unde vrea să mute comercianţii din Piaţa Ruşilor

Primăria Sfântu Gheorghe va achiziţiona Piaţa Euro, aflată în prezent în proprietatea unei societăţi în curs de lichidare. Municipalitatea va plăti aproape 150.000 de lei pentru cele 81 de căsuţe destinate vânzării şi a tarabelor din Piaţa Euro, însă speră la o „recuperare“ a aproape jumătate din sumă, deoarece firma deţinătoare a pieţei figurează cu datorii către Primăria Sfântu Gheorghe, Tega SA şi Gospodăria Comunală.

Primăria Sfântu-Gheorghe cumpără Piaţa Euro, unde vrea să mute comercianţii din Piaţa Ruşilor

Primăria Sfântu Gheorghe va achiziţiona Piaţa Euro, aflată în prezent în proprietatea unei societăţi în curs de lichidare. Municipalitatea va plăti aproape 150.000 de lei pentru cele 81 de

căsuţe destinate vânzării şi a tarabelor din Piaţa Euro, însă speră la o „recuperare“ a aproape jumătate din sumă, deoarece firma deţinătoare a pieţei figurează cu datorii către Primăria Sfântu Gheorghe, Tega SA şi Gospodăria Comunală.

Primarul Antal Arpad a declarat ieri că prin cumpărarea Pieţei Euro se doreşte mai ales soluţionarea situaţiei Pieţei Ruşilor, unde comercianţii nu au autorizaţii pe construcţiile în care-şi desfăşoară activitatea.

„Tot ceea ce este la Piaţa Euro se află în proprietatea unei firme care se lichidează, iar noi cumpărăm, practic, de la lichidator, dar în momentul în care plătim, vom şi primi înapoi o parte din bani, din cauza datoriilor către Primărie“, a declarat Antal Arpad. Primarul a explicat că, în acest context, „se va rezolva problema Pieţei Ruşilor”, subliniind că se doreşte intrarea în legalitate a comercianţilor ce activează în această piaţă.

„Ştim foarte bine, comercianţii de la Piaţa Ruşilor au fost păcăliţi de către proprietarul terenului, ei au făcut investiţii şi de aceea i-am lăsat încă un an să lucreze acolo; pe de-o parte, nici nu aveam cum să le rezolvăm problema în acel moment, pe de altă parte, chiar credem că din punct de vedere uman şi social era cinstit şi corect să-i lăsăm să-şi amortizeze aceste investiţii”, a spus Antal Arpad.

Acesta consideră că mutarea comercianţilor din Piaţa Ruşilor în Piaţa Euro (la capătul dinspre Jandarmerie al bvd. Grigore Bălan) le-ar fi benefică aces tora, deoarece aceasta din urmă ar reprezenta o ofertă mai bună. Antal Arpad a arătat că în prezent căsuţele din Piaţa Euro se închiriază la preţul lunar de 75 de lei, primarul considerând că vor putea fi găsite soluţii convenabile ambelor părţi, atât comercianţilor cât şi administraţiei locale.

„Ei (comercianţii din Piaţa Ruşilor- n.r.) mi-au spus anul trecut că au investit aproximativ 3.000 de lei pentru a-şi construi acele căsuţe în Piaţa Ruşilor (...), dar un calcul arată că, plătind 75 de lei, în 12 luni, la Piaţa Euro, se ajunge undeva la 900 de lei pe an“, a mai spus Antal Arpad.

Primarul a precizat că, după achiziţionarea Pieţei Euro, se va trece la discuţii cu comercianţii din Piaţa Ruşilor în privinţa mutării acestora. „În prima fază, o să mă întâlnesc cu aceşti comercianţi pentru a le spune să se mute în Piaţa Euro, urmând ca pentru cei care nu se mută, să folosim cele mai drastice metode... practic, va trebui să dăm jos aceste clădiri construite ilegal, fără autorizaţii de construcţii“, a anunţat Antal Arpad, potrivit căruia, în Piaţa Ruşilor ar exista în prezent aproximativ 85 de construcţii fără autorizaţie. Piaţa Euro a fost construită pe un teren concesionat de către Primărie, în urmă cu câţiva ani, şi dipune de toate utilităţile necesare - sistem de energie electrică, apă şi canalizare. În perimentrul acesteia se află 81 de căsuţe, fiecare de 2/1,5 mp destinate comercianţilor, precum şi tarabe.

Monica Rizea

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
criss, 3 iulie 2009
asa DA, bravo Arpi
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.