ACTUALITATE 2 aprilie 2012

Constantin Filofi renunţă la Primăria Sita Buzăului

de Covasna Media | 146 vizualizări
Primarul cu trei mandate abandonează PSD și USL și se întoarce în „civilie”. Primarul comunei Sita Buzăului, Constantin Filofi, a decis că a venit vremea retragerii din administrația locală, anunțând la finele săptămânii trecute, pe postul local de radio al comunei, că nu va mai candida pentru funcția de prim-gospodar.

Primarul cu trei mandate abandonează PSD și USL și se întoarce în „civilie”.

Primarul comunei Sita Buzăului, Constantin Filofi, a decis că a venit vremea retragerii din administrația locală, anunțând la finele săptămânii trecute, pe postul local de radio al comunei, că nu va mai candida pentru funcția de prim-gospodar.

Constantin Filofi a declarat că există mai multe motive care l-au determinat să ia această decizie, însă principalul este acela al politizării totale a administrației publice.

„Este o decizie a mea, cea de a nu mai candida pentru încă un mandat de primar la Sita Buzăului, o decizie care vine, dacă vreți, inclusiv ca un protest față de politizarea totală a administrației publice. În plus, ca motive aș mai putea vorbi despre haosul total din administrație, provocat de legile făcute pe genunchi în defavoarea cetățenilor, ceea ce ne face pe noi, cei care lucrăm în administrație, să ne izbim de tot felul de situații jenante.  Nu în ultimul rând, am luat decizia și ca urmare a deteriorării pe zi ce trece a relațiilor interumane – nu se mai înțelege tată cu fiu, soră cu frate și așa mai departe... toate astea din cauza lipsurilor și a proastei gestionări, pornind de la vârf, de la Guvern și ajungând în toate elementele administrației”, ne-a declarat Constantin Filofi.

Încă primar al Sitei Buzăului până la alegerile din luna iunie, Filofi a arătat că odată ce va renunța la o nouă candidatură se va întoarce la locul său de muncă de dinainte de 2000, la Electrica Transilvania Brașov, urmând practiv să îşi reia ocupația de dinainte de a deveni primar.

„Cred că puteam candida liniștit pentru încă un mandat și câștigam, nu asta e problema. Dar, cum am spus, acesta e modul meu de a protesta împotriva a ceea ce se întâmplă... Nu este posibil ca totul să se rezolve politic, m-am săturat ca de fiecare dată când merg la București la un minister, pentru diverse proiecte, primul lucru care să fiu întrebat să se refere la culoarea politică. Sper să se facă schimbări în viitor, să-și dea lumea seama că primarii nu ar trebui să fie politicieni, pentru că aici e vorba de abilități pe proiecte, pe lucrări concrete, așa ar trebui să fie, nu să ne uităm care din ce partid e”, a arătat primarul Filofi, subliniind că pleacă mândru de realizările sale în Sita Buzăului.

În acest context, primarul a declarat că nu a avut niciodată afaceri cât timp a fost primar și a insistat din nou pe depolitizare.

„Am intrat ca independent în Primăria Sita Buzăului în anul 2000 și ies independent.  Așa ar fi și normal, primarul să nu mai fie ales pe lista partidelor, sper să se deștepte cândva politicienii. În rest, realizările de la Sita Buzăului stau mărturie a muncii mele, când am venit eu nu erau investiții, acum se poate vedea câte sunt; le mulțumesc tuturor celor care m-au susținut, oamenilor, dar mai departe nu mai merg (...). În viață e și altceva mai important decât politica și administrația: familia”, a mai spus Filofi, care din 2000 încoace a deținut trei mandate de primar în comuna Sita Buzăului.

USL speră la o răzgândire a lui Filofi

Constantin Filofi era, până acum, unul dintre primarii „siguri” ai PSD și care urma să fie susținut pentru un nou mandat sub sigla Uniunii Social-Liberale (USL). Deși liderul PSD Covasna, deputatul Horia Grama, nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima punctul de vedere, se pare că USL Covasna mai speră la o „întoarcere” a lui Filofi.

„Am aflat despre această decizie a primarului de la Sita Buzăului, dar noi mai așteptăm, poate nu e o hotărâre definitivă. Data depunerilor candidaturilor nu a trecut, așa că sperăm să revină asupra deciziei. Constantin Filofi era un candidat redutabil al PSD, iar USL pierde astfel, dar totuși sperăm să se repoziționeze, chiar dacă îi înțelegem motivele deciziei”, a comentat liderul PNL Covasna, Marius Obreja.

(articol preluat de pe monicavajna.wordpress.com)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.