ACTUALITATE 1 octombrie 2015

Consiliul Judeţean Covasna premiază elevii cu cele mai bune rezultate la Bacalaureat şi Evaluarea naţională

de Agerpres | 181 vizualizări

Consiliul Judeţean Covasna a aprobat joi premierea elevilor care au obţinut rezultate deosebite la Evaluarea naţională şi la examenul de Bacalaureat din acest an.

Printre cei şapte elevi premiaţi se numără: Teodor Apafi de la Şcoala gimnazială „Mihail Sadoveanu” din Întorsura Buzăului şi Mara Cristina Vărvăruc de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe, care au obţinut nota maximă la Evaluarea naţională, precum şi Ionuţ Bercan de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”, Corina Viorica Hermenean de la Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului, Blázer Imola Boglarka de la Liceul teoretic „Mikes Kelemen” din Sfântu Gheorghe şi Juhas Attila şi Simon Adam de la Colegiul „Székely Mikó” din Sfântu Gheorghe, care au obţinut rezultate deosebite la Bacalaureat. Aceştia vor primi fiecare câte un premiu în valoare de 500 de lei.

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamás Sándor, a menţionat că premierea acestor elevi se înscrie în eforturile autorităţilor administraţiei publice locale de a susţine, prin programele pe care le dezvoltă, învăţământul preuniversitar.

Consilierul judeţean Keresztély Irma, fost inspector şcolar general, a declarat că judeţul Covasna se situează pe locul patru la nivel naţional în ce priveşte numărul premiilor obţinute de olimpici, iar în semn de apreciere a acestor merite, Ministerul Educaţiei a aprobat înfiinţarea unui centru de excelenţă la Sfântu Gheorghe, care îşi va începe activitatea în această toamnă.

Centrul, destinat copiilor superdotaţi, talentaţi şi performanţi, va avea sediul la Palatul Copiilor din Sfântu Gheorghe, iar pregătirea elevilor se va face în patru locaţii – la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” şi Colegiul „Székely Mikó” din Sfântu Gheorghe, Liceul teoretic „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului şi Liceul „Nagy Mózes” din Târgu Secuiesc.

„Sperăm că prin acest Centru vom avea rezultate şi mai bune în viitor, iar Consiliul Judeţean va premia şi olimpicii”, a declarat Keresztély Irma.

Printre medaliaţii olimpiadelor internaţionale din ultimii ani s-au numărat Ştefania Ursică, fostă elevă a Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe, care a obţinut aur la Olimpiada internaţională de Geografie desfăşurată în urmă cu trei ani în Germania şi Szerző Péter, absolvent al Colegiului teoretic „Székely Mikó” tot din Sfântu Gheorghe, câştigătorul locului I la Olimpiada Internaţională de Fizică desfăşurată în 2009 în Mexic.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.