ACTUALITATE 2 aprilie 2017

Consilierul judeţean Klárik Attila, ales comisar pentru egalitatea de şanse, la Londra

de Covasna Media | 1517 vizualizări

În perioada 21–23 martie a avut loc, la Londra, Adunarea Generală a Regiunilor Europene (ARE) pentru alegerea noii conduceri a trei comisii. Dintre cei opt conducători nou aleşi, doi reprezentanţi ai României au obţinut funcţii de conducere: Klárik Attila, reprezentantul judeţului Covasna, a fost ales comisar pentru egalitatea de şanse în cadrul Comisiei pentru Cultură, Educaţie şi Tineret, iar Mihai Ritivoiu, reprezentantul judeţului Timiş, a fost ales vicepreşedinte al Comisiei pentru Politici Sociale şi Sănătate Publică.

 „Adunarea Generală a Regiunilor Europene acordă o atenţie deosebită respectării principiilor egalităţii de şanse, în acest scop a fost înfiinţată o subcomisie specială. Comisarul pentru egalitate de şanse urmăreşte nu doar respectarea reprezentării echilibrate a genurilor, dar activitatea acesteia vizează în special respectarea drepturilor lingvistice şi cele ale libertăţii de exprimare, precum şi eliminarea tuturor formelor de discriminare, atât în cadrul Comisiei, cât şi în celelalte foruri ale ARE, respectiv în cadrul întregului spectru de programe şi activităţi organizate de către ARE. În această calitate, sper că voi putea atrage atenţia mai uşor asupra problemelor serioase de egalitate de şanse existente acasă” – a declarat Klárik Attila.

Fondată în 1985, Adunarea Regiunilor Europene este cea mai mare organizaţie independentă a regiunilor europene. Reprezintă peste 230 de regiuni din 35 de ţări şi 15 organizaţii internaţionale. Printre obiectivele organizaţiei se numără promovarea conceptului de democraţie regională şi de subsidiaritate, sporirea influenţei politice a regiunilor în cadrul instituţiilor europene şi sprijinirea acestora în procesul de extindere şi de globalizare a Uniunii Europene, precum şi facilitarea cooperării dintre regiuni în Europa şi în afara ei. Secretariatul general îşi are sediul la Strasbourg (Franţa), iar birourile ARE funcţionează în Bruxelles (Belgia) şi Alba Iulia (România).

Judeţul Covasna este membru cu drepturi depline din anul 1997, a participat la mai multe programe de finanţare, a organizat cursuri de formare profesională şi a fost gazda a mai multor conferinţe internaţionale.

Biroul de presă al Consiliul Judeţean Covasna

 

Teme articol: egalitate comisie comisar
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.