ACTUALITATE 1 iulie 2010

Consilier judeţean dublu indemnizat

de Covasna Media | 83 vizualizări
Consilierului PRM, Gică Agrigoroaie, i se impută suma de 6.000 de lei. El a acţionat AJOFM în instanţă Conducerea Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă Covasna i-a solicitat consilierului județean PRM, Gică Agrigoaroaie, să restituie indemnizația de șomaj, pentru o perioadă în care se cumula cu indemnizația de ședință. Potrivit conducătorului AJOFM, Kelemen Tibor, după ce a părăsit locul de muncă

Consilierului PRM, Gică Agrigoroaie, i se impută suma de 6.000 de lei. El a acţionat AJOFM în instanţă

Conducerea Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă Covasna i-a solicitat consilierului județean PRM, Gică Agrigoaroaie, să restituie indemnizația de șomaj, pentru o perioadă în care se cumula cu indemnizația de ședință. Potrivit conducătorului AJOFM, Kelemen Tibor, după ce a părăsit locul de muncă din cadrul unui birou parlamentar, Agrigoroaie a solicitat dreptul de șomaj, declarând că nu realizează alte venituri.

Cu timpul, el a fost depistat însă că încasa și indemnizațiile de la ședințele de CJ (care pot ajunge cam la 1.000 de lei lunar, n.r.), și i s-a solicitat înapoi suma de 6.000 de lei. „Este adevărat că nu are contract de muncă la CJ, dar și persoanele numite și alese intră sub incidența legii potrivit căreia nu poate cumula mai multe venituri”, a declarat Kelemen.

Banii care ar trebui înapoiați sunt 6.000 de lei, iar consilierul județean a contestat în instanță acțiunea AJOFM. Conducătorul AJOFM nu a pomenit numele consilierului în cauză, dar potrivit informațiilor obținute este vorba despre consilierul județean PRM, Gică Agrigoroaie.

Acesta din urmă a declarat că în funcție de decizia instanței (dosarul se judecă la Curtea de Apel Brașov) va înapoia sau nu banii, și a menționat că ar fi vorba despre o perioadă de cinci luni, după care a renunțat când s-a angajat la București pe alt post.

El a dat în judecată AJOFM contestând suma care i se impută și apreciază că ar fi vorba despre o rea voință la adresa lui. De asemenea, spune că au mai existat cazuri similare în țară, unde s-a întâmplat ca în cazul lui, și unde respectivii consilieri au câștigat.

Consilierul județean PRM a lucrat în cadrul grupului parlamentar PRM, dar și-a pierdut postul după ce partidul nu a mai intrat în Parlament.

O situație similară de cumulare de venituri este și în cazul unui consilier local din comuna Arcuș, unde conducerea AJOFM urmează să înainteze actele pentru recuperarea sumei.

De asemenea, conducerea Agenției a mai descoperit în urma comparării unor date cu Casa de Pensii că un erou al Revoluției și moștenitorul unui martir au primit deodată atât ajutor de șomaj, cât și drepturile care li se cuveneau ca urmare a statutului pe care îl aveau. Ambilor li s-a imputat câte 7.000 de lei, bani care într-un caz au fost recuperați. În ambele situații, persoanele au dat însă în judecată AJOFM.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Dylan Flores a venit la Sepsi OSK

Acum 3 ore, 22 minute

Concert Mozart

Acum 4 ore, 7 minute

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
ionel, 2 iulie 2010
sa stiti de la mine ca agrigoroaie toata viata a trait pe spinarea altora(pe vremuri tot pe a noastra a celor care am muncit la imasa)era sportivul comunismului,o putoare de om care a ramas acelasi citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.