ACTUALITATE 9 aprilie 2009

Conferinţă regională de cultură managerială

de Covasna Media | 378 vizualizări

În sala de Conferinţe a Complexului Parc din Sfântu Gheorghe, Fundaţia Naţională a Tinerilor Manageri a organizat Conferinţa Regională de promovare a culturii manageriale şi de motivare pentru micii şi viitorii întreprinzători din mediul rural, judeţul Covasna, din cadrul proiectului strategic Rural-Manager, finanţat din Fondul Social European.

Proiectul, în valoare totală de 8,85 milioane de lei, este cofinanţat de Fondul Social European în cadrul Programului Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS-DRU). „Rural-Manager“ este un proiect inovativ, de pregătire non-formală ce vizează dezvoltarea cunoştinţelor, abilităţilor şi comportamentului antreprenorial pentru micii întreprinzători din mediul rural, în special pentru tineri care, prin dezvoltarea propriilor afaceri, pot genera dezvoltarea locală.

La eveniment au participat şi aproximativ 80 de tineri întreprinzători şi oameni de afaceri din toate zonele rurale ale judeţului Covasna precum şi reprezentanţi ai Parlamentului European, Dragoş David - europarlamentar; Instituţiei Prefectului – AJOFM Covasna, directorul Kelemen Tibor, Ministerului IMMC şi al Mediului de Afaceri, Oficiul Teritorial pentru Intreprinderi Mici şi Mijlocii, Tivadar Preiss; Direcţiei Judeţene pentru Tineret Covasna, Tischler Ferenc; Asociaţia Tinerilor Intreprinzători Covasna, Demeter Ferenc.

Invitaţii din partea acestor instituţii şi-au manifestat deschis sprijinul şi disponibilitatea de a colabora cu Fundaţia Naţională a Tinerilor Manageri în ce priveşte dezvoltarea mediului antreprenorial din mediul rural al judeţului Brasov.

În cadrul Conferinţei de la Sfântu Gheorghe s-au desfăşurat un focus-group, un brainstorming, precum şi interviuri structurate cu participanţii, activităţi care fac parte din componenta de Cercetare calitativă şi cantitativă a proiectului.

Începand cu luna aprilie 2009 tinerii intreprinzători şi viitorii intreprinzători din comunele judeţelor Braşov şi Covasna pot solicita sprijin şi consultanţă gratuite la Biroul de Consultanţă FNTM - Rural Manager din Predeal. Biroul se găseşte la adresa: Or. Predeal, Str. Valea Râşnoavei (DN 73 A ,km 2) Nr.8 (după poligonul de biatlon ), cod 505300, jud. Braşov

De asemenea, intreprinzătorii se pot înscrie în vederea selecţiei pentru Programul complex de instruire Rural-Manager, care se desfăşoară în perioada august 2009-aprilie 2010. Informaţii suplimentare se pot obţine de la Consultanţii Regionali: Voica Pop (voica.pop@fntm.ro, telefon: 0733.448.012) şi Constantin Pop (constantin.pop@fntm.ro; telefon 0733.448.017)

Teme articol: management
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.