ACTUALITATE 23 aprilie 2020

Concurs pentru pasionații de gătit

de Daniela Luca | 1201 vizualizări

Evaluarea preparatelor se face doar în funcție de aspect și descriere 

Școala Populară de Arte și Meserii din Sfântu Gheorghe organizează o competiție pentru pasionații de gătit prin care îi provoacă să dea tot ce e mai bun din ei – în bucătărie, în textul scris, dar și în imaginea pe care o trimit. Asta pentru că jurizarea nu se face pe criterii de gust, ci pe baza aspectului și a descrierii. Totodată, reprezentanții Școlii Populare de Arte și Meserii din reședința de județ au precizat că odată ce va fi posibili, vor fi reluate și cursurile de bucătar. 

Competiția se adresează foștilor participanți ai cursului de bucătar din cadrul Școlii Populare de Arte și Meserii din Sfântu Gheorghe, spune directorul acesteia, Gáj Nándor, iar rolul acesteia este ca pasionații de gătit să petreacă timp util în bucătărie. 

În fiecare dintre cele cinci săptămâni, cât durează concursul, participanții primesc câte o sarcină, pentru care au nevoie doar de produse de bază, cum ar fi ouăle, făina sau cartofii. 

Trainerii de la cursul de bucătar sunt cei care jurizează preparatele în funcție de originalitatea preparatului, creativitatea, tehnicile folosite în prezentarea și descrierea modului de preparare, dar și produsul final din farfurie.

„Având în vedere că toată lumea trebuie să stea acasă, Școala Populară de Arte și Meserii a pregătit câteva concursuri. Unul dintre ele se adresează persoanelor care au participat la cursul de bucătar și timp de cinci săptămâni, în fiecare săptămână acestea trebuie să gătească din ceea ce au acasă, deci nu cerem niște ingrediente extraordinare. Cu toate că nu există premii, dar măcar ținem puțin sufletul în oameni, îi ținem ocupați, cu gândul la ce trebuie să pregătească. (...) Noi preconizăm că după ce se termină această pandemie, o să facem un concurs de o zi pentru aceste persoane pentru ca să se facă și o degustare. Sunt 15 persoane care s-au înscris din cele 40 care au participat la cursul de bucătar”, ne-a spus Gáj Nándor. 

Acesta a precizat că odată ce va fi posibil, vor fi reluate și cursurile de bucătar, coordonate de maeștri bucătari Kovács Gábor Áron și Csucsi Antal. Durata acestora este de cinci săptămâni, iar cei care vor să se înscrie trebuie să plătească o taxă în valoare de 600 de lei.

Reprezentanții Școlii Populare de Arte și Meserii din Sfântu Gheorghe au punctat de asemenea că la finalul acestei săptămâni vor organiza și alte concursuri de creație pe pagina de Facebook. 

Sursă foto: Facebook/Művészeti és Népiskola / Şcoala Populară de Arte și Meserii. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.