ACTUALITATE 22 iunie 2022

Concurs online de Sânziene: cea mai frumoasă ie premiată de Asociația GRIT

de Diana Pantelimon | 649 vizualizări

Asociația GRIT organizează online un concurs de fotografie cu ocazia Zilei Universale a Iei. Covăsnence de toate vârstele sunt invitate să se fotografieze purtând ie și cu flori în mână sau coroniță de sânziene. Cea mai apreciată fotografie va fi premiată.

Fotografiile se trimit prin mesaj către pagina Facebook a Asociației GRIT sau pe adresa de e-mail grittineret@gmail.com până în 23 iunie a.c., ora 24:00. 

În data de 24 iunie a.c. se pot vota pe parcursul întregii zile fotografiile din albumul special alcătuit pe pagina de Facebook GRIT.

„Asociația GRIT marchează Ziua Iei de câțiva ani. Am avut evenimente mai mari, cu public, desfășurate în Valea Zânelor, cu participarea unor cântăreți și dansatori din orașul nostru și din întreg județul, ba chiar și din afara județului. Restricțiile impuse de pandemie ne-au făcut să alegem varianta unor activități online. Anul trecut am avut un concurs asemănător, unde câștigătoarea a fost aleasă de public. Este vorba de Ilinca Tănăsoiu, fetița care apare pe afișul concursului de anul acesta. Toate fotografiile primite vor fi postate într-un album, iar la sfârșitul zilei de 24 iunie, se vor contoriza like-urile primite de fiecare fotografie. Premiul constă în produse personalizate cu poza câștigătoare“, a declarat, pentru Observatorul de Covasna - CovasnaMedia, Florentina Teacă, reprezentanta asociației.

Ia este o bluză, componentă a costumului tradițional românesc, confecționată din pânză albă de bumbac, in sau borangic. Este împodobită cu broderii în motive populare românești mai ales la mâneci, pe piept și la gât, iar unele ii sunt împodobite și cu mărgele sau paiete.

În România și în comunitățile românești din întreaga lume, Ziua Universală a Iei este sărbătorită la data de 24 iunie (Sânzienele sau Drăgaica).

Înființată în 2014, GRIT („Gândește Românește, Implică-te Tinerește!”) din orașul Covasna este o asociaţie non-guvernamentală care are ca obiectiv dezvoltarea calităţilor şi aptitudinilor tinerilor.

Asociația GRIT se implică activ în viața comunității covăsnene, prin activități și manifestări dedicate Zilei Eroilor, Zilei veteranilor de război, Zilei Iei, Zilei Limbii române și altele.

Sursa foto: Asociația GRIT

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.