ACTUALITATE 4 aprilie 2012

Concurs intercultural adresat elevilor

de Covasna Media | 56 vizualizări

În data de 19 mai se va desfăşura faza județeană a Concursului Naţional pentru Elevi „Diversitatea – O Şansă în plus pentru viitor”, ediția a VI-a, derulat de către Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, în parteneriat cu Asociaţia “Divers”.

Concursul este o provocare adresată elevilor, care sunt rugaţi să formeze echipe din 5 elevi – fete şi băieţi, cel puţin un membru al echipei să aparţină unei alte etnii decât cea majoritară. Concurenţii vor participa la o probă teoretică ce cuprinde întrebări tip grilă din domeniile educaţiei civice, respectiv istoria, tradiţiile şi obiceiurile minorităţilor naţionale și la o probă creativ-artistică. Concursul are ca obiectiv promovarea contribuţiilor diferitelor culturi la patrimoniul şi modul de viaţă din România precum şi validarea dialogului intercultural ca factor esenţial pentru dezvoltarea viitoare a societăţii interculturale româneşti şi europene, societate în care cunoaşterea celuilalt, de lângă noi, poate fi o resursă semnificativă pentru fiecare individ, dar şi o bogăţie prin care o comunitate dobândeşte o identitate mai puternică. Pregătirea pentru concurs în echipe aduce ca un rezultat adiţional învăţarea mecanismelor lucrului în echipă, dezvoltarea aptitudinilor de comunicare interpersonale şi al unui climat de încredere favorabil obţinerii de rezultate. Toate acestea pregătind o generaţie nouă care prin înţelegerea diversităţii se pregăteşte inclusiv de a face faţă provocărilor viitoare care o aşteaptă la părăsirea şcolii.

Regulamentul concursului, bibliografia și informaţii suplimentare pot fi obţinute de pe www.divers.org.ro. Înscrierile și întrebări legate de concurs pot fi adresate către Inspectoratele Școlare Județene și către Asociaţia Divers la divers@divers.org.ro.

Liana Elena Cârdei, Responsabil Comunicare Asociaţia Divers Tg. Mureş

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.