ACTUALITATE 22 mai 2013

Concurs de scurtmetraje în cadrul Programului „Mărul”

de Covasna Media | 78 vizualizări

Consiliul Județean Covasna lansează un concurs pentru elevi. Este vorba de o competiție de scurtmetraje destinată claselor pregătitoare până în a VIII-a, iar premiile nu sunt deloc de neglijat: echipamente pentru laboratoarele de biologie şi chimie ale şcolii (microscoape, echipamente pentru experimente, planşe), a căror valoare totală depăşeşte 10.000 de euro.

Concursul este adresat elevilor care primesc zilnic mere în cadrul programului național. Participanţii la acest concurs sunt împărţiţi în două grupe de vârstă, grupa 1 este formată din  elevi din clasele pregătitoare până în a IV-a şi grupa a 2-a, formată din elevii claselor V-VIII. Obiectivul concursului este prezentarea unei întâmplări cu durată între 1 şi 5 minute (lista inserată la sfârşitul filmului se exclude din durata de 1-5 minute).

În film trebuie să apară ca element obligatoriu mărul, precum şi o propoziţie (poate să apară şi sub forma unei subtitrări) referitoare la impactul pozitiv asupra sănătăţii al unui măr consumat zilnic. După secvenţele de imagini trebuie inserată lista autorilor, cu indicarea clasei. La fiecare proiect elevii pot participa într-un număr nelimitat, poate să participe doar unul sau toţi elevii clasei. La realizarea unui film pot participa un profesor îndrumător şi o terţă persoană (editor de montaj, director de imagine etc.). Lucrarea pentru concurs poate fi realizată doar de o clasă, deci realizatorul filmului este de ex. clasa a V-a B. Rugăm să prezentaţi această informaţie la începutul sau sfârşitul filmului. Subtitrarea făcută după sonor nu este obligatorie, dar aceasta va însemna puncte în plus la evaluarea scurtmetrajului (în cazul filmelor în limba maghiară subtitrare în limba română, iar la filmele de limba română subtitrare în limba maghiară).

În continuare, materialele video trebuie încărcate pe portalul cu conţinut video YouTube şi trimise în acelaşi timp şi pe adresa de email video@kvmt.ro. Filmele vor fi publicate şi pe site-ul oficial al Consiliului Judeţean, care poate fi accesat la adresa www.kvmt.ro sau www.cjcv.ro.

Este obligatoriu ca email-ul să conţină ca titlu „Programul Mărul” (astfel îl putem deosebi de celelalte mesaje), precum şi următoarele: denumirea exactă a şcolii ai căror elevi concurează, clasa, lista autorilor, precum şi link-ul către materialul video.

Evaluarea lucrărilor va fi făcută de către un juriu alcătuit din 3 membri.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.