ACTUALITATE 21 aprilie 2013

Concurs de prim ajutor la Crucea Roșie

de Covasna Media | 308 vizualizări

Aproape 300 de elevi participă la cea de-a 50-a ediție a Concursului Sanitarii Pricepuți, organizat de Crucea Roșie – Filiala Covasna. Concursul se organizează anual, așadar ediția prezentă marchează cel de-al 50-lea an în care tinerii au participat la însușirea și exemplificarea cunoștințelor de acordare a primului ajutor.

Președintele Crucii Roșii Covasna, Papp Adolf, a declarat că în concurs s-au înscris 58 de echipaje formate din 290 de elevi, sub coordonarea a 38 de profesori din 25 de școli ale județului.

„În perioada de pregătire profesorii au fost instruiţi în cadrul cursurilor gratuite de prim ajutor organizat de filiala judeţeană a Crucii Roşii, iar la rândul lor au contribuit voluntar la pregătirea elevilor care vor participa la concursul de prim ajutor din data de 23 aprilie. Pe parcursul lunilor martie şi aprilie au avut loc 53 de sesiuni de pregătire în acordarea primului ajutor, la care au participat 23 de cadre didactice şi 250 de elevi între vârstele 12-18 de ani”, a explicat Papp.

Parteneri în organizarea și derularea concursului sunt Inspectoratul Școlar Județean Covasna, Primăria  Sfântu Gheorghe, Hotel Park și Clubul Rotary Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.