ACTUALITATE 14 august 2019

Concurs de îndemânare cu tractoarele, la ziua comunei Micfalău

de Daniela Luca | 658 vizualizări

Cei mai buni vor primi ca și premiu motorină 

După trei ani de pauză, cea mai îndrăgită sărbătoare a locuitorilor comunei Micfalău revine în forță la finalul acestei săptămâni. Organizatorii au pregătit multe surprize, iar printre cele mai neobișnuite activități care vor avea loc cu ocazia sărbătorii de sâmbătă, 17 august, se numără și concursul de îndemânare cu tractoarele. 

Primarul comunei Micfalău, Demeter Ferenc, ne-a spus că din cauza unui incident, iar apoi din cauza pericolului pestei porcine, autoritățile au fost nevoite să amâne sărbătoarea timp de trei ani. Anul acesta însă, evenimentul va fi unul cu fast, spune primarul. 

„După trei ani organizăm această zi a comunei. Locația unde va fi organizat evenimentul a ars într-un incendiu și ne-a luat doi ani ca să fie reabilitată. Anul trecut era aproape gata totul, dar din cauza pestei porcine am decis să nu riscăm pentru că era atunci marele val și fiind terenul de fotbal foarte aproape de ferme, nu am riscat, dar acum organizăm din nou. Chiar azi am primit toate avizele. (...) Vin de obicei și oameni din Sfântu Gheorghe și din comunele învecinate, dar nu pot să spun sigur pentru că e prima oară când organizez ziua comunei de când sunt primar. E un nou format, încercăm să creăm ceva mai frumos pentru că noi credem că suntem datori față de oamenii comunei cu această zi de sărbătoare”, ne-a spus  primarul comunei. 

Valorile din Micfalău, la loc de cinste 

Toate activitățile care vor avea loc sâmbătă, spune Demeter Ferenc, sunt menite să arate adevăratele valori ale comunei. Astfel, va fi nelipsit concursul de atelaje pentru amatori, care are o tradiție de peste 20 de ani în comună.  

De asemenea, pentru prima oară în zona de nord a județului, va fi organizat un concurs de îndemânare cu tractoarele. Organizatorii spun că utilajele agricole, care s-au înmulțit în tot județul, dar și la Micfalău datorită subvențiilor europene, vor face un adevărat spectacol pentru public. Cei care vor comite cele mai puține greșeli și vor scoate cel mai bun timp, vor fi premiați cu motorină. 

„Nu se va merge pe viteză, ci pe îndemânare. Participanții care vor veni cu tractoarele primesc aceeași remorcă și va fi organizată o pistă, cum ar fi un poligon. Se vor face diverse obstacole, un sens giratoriu, o zonă unde trebuie să meargă cu viteză, unde să parcheze cu remorca, deci va fi pe timp și pe greșeli. Fiecare participant va primi un premiu, iar primii trei vor primi motorină din partea organizatorilor. Eu am văzut un astfel de concurs la Reci și e foarte frumos și atractiv. Deja sunt vreo 20 de tractoare care vor participa sâmbătă”, a precizat Demeter Ferenc. 

Dresaj canin, concursuri și jocuri tradiționale și muzică pentru toate vârstele  

Acesta a specificat că cei mici vor simți ca și cum „ar fi a doua Zi a Copilului” pentru că  organizația de tineret va pregăti pentru ei diverse activități distractive, concursuri și jocuri tradiționale. 

„Va fi un foarte frumos show de dresaj canin. Vor veni de la Miercurea Ciuc persoane cu șapte câini deja dresați, iar seara vor fi concerte pentru toate vârstele. Va fi și un concert al Fanfarei Trombon 1995 din Micfalău care are 38 de membri, majoritatea copii. Pentru ei am câștigat anul trecut un proiect european, au primit instrumente, haine noi și e primul lor live pe scena mare din comună, deci pentru ei va fi și asta o premieră”, a mai precizat primarul.  

Pe lângă Fanfara Trombon 1995 din Micfalău, atmosfera de sărbătoare va fi încinsă și de trupa Vezuvius din Sfântu Gheorghe. Cei de la  Classical singers vor cânta live opere și operete, iar seara artistul ungar Homonyik Sándor va susține un concert live. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.