ACTUALITATE 7 iunie 2010

Concurs al puilor de brad, la Întorsura Buzăului

de Covasna Media | 193 vizualizări
Cea de-a XXVI-a ediţie a concursului „Pui de Brad” se desfășoară în intervalul 6 – 9 iunie Clubul Copiilor Întorsura Buzăului a dat startul și în acest an unei noi ediţii a acţiunii interculturale, civice, ecoturistice și sportive „Pui de Brad”, un concurs internaţional aflat la cea de-a XXVI-a ediţie, care are loc între 6 și 9 iunie și la care sunt invitaţi alături de români reprezentanţi ai etniilor din România și echipaje din ţările vecine.

Cea de-a XXVI-a ediţie a concursului „Pui de Brad” se desfășoară în intervalul 6 – 9 iunie

Clubul Copiilor Întorsura Buzăului a dat startul și în acest an unei noi ediţii a acţiunii interculturale, civice, ecoturistice și sportive „Pui de Brad”, un concurs internaţional aflat la cea de-a XXVI-a ediţie, care are loc între 6 și 9 iunie și la care sunt invitaţi alături de români reprezentanţi ai etniilor din România și echipaje din ţările vecine.

Competiţia se va desfășura în Întorsura Buzăului, Tabăra Crasna și Vama Buzăului, și potrivit organizatorilor are drept scop înmănuncherea într-o activitate complexă a componentelor educative, cu finalizare printr-o competiţie naţională, desfăşurată în sistem piramidal (etape judeţene şi finală) şi internaţională prin invitaţi din ţările vecine.

Practic, prin acest concurs copiii au șansa să cunoască frumuseţile ţării, să înţeleagă diferite fenomene ale naturii, să deprindă un comportament ecologic pe care apoi să îl promoveze, să aplice cunoștinţe practice și teoretice obţinute în domeniul educaţiei pentru sănătate, să-și dezvolte capacitatea de explorare și investigare, dezvoltarea culturii generale, a capacităţii de comunicare și multe altele. Nu în ultimul rând sunt importante schimburile culturale și influenţarea pozitivă a trăsăturilor comportamentale în rândul participanţilor.

Ca grupuri ţintă este vorba despre elevi între 7 și 19 ani și cadre didactice, indiferent dacă sunt sau nu antrenaţi, sau dacă practică sau nu sporturi de performanţă.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.