ACTUALITATE 11 iunie 2020

Comunicat Sanitas Covasna: Majoritatea nemulțumirilor salariaților privind acordarea stimulentului de risc sunt întemeiate

de Covasna Media | 1526 vizualizări

Conducerea Sindicatului Sanitas Covasna aduce la cunoștiința mass media faptul că, în baza numeroaselor nemulțumiri aduse la cunoștință de membrii de sindicat, angajați în instituțiile sanitare publice de la nivelul județului Covasna, privind modalitatea inechitabilă de recompensare financiară a acestora în perioada pandemiei constată că, majoritatea nemulțumirilor salariaților sunt întemeiate și justificate deoarece acordarea suplimentar doar a stimulentului de risc doar pentru o parte din salariați din cadrul Spitalului Județean de Urgență Dr. Fogolyan Kristof, Serviciul Județean de Ambulanță Covasna și Direcția de Sănătate Publică Covasna  nu a făcut decât să dezbine salariații din instituțiile sanitare și să creeze discuții inutile  la nivelul acestora.

Conducerea Sindicatului Sanitas Covasna constată pe bună dreptate că nemulțumirile salariaților derivă din trei paliere diferite de situații diferite, respectiv:

- La nivelul Spitalului Județean de Urgență Dr. Fogolyan Kristof așteptările au fost foarte mari în rândul tuturor salariaților derivate din declarații ale reprezentanților Ministerului Sănătății, în mod special din partea Ministrului Sănătății care a afirmat că la spitalele declarate COVID vor beneficia de acest stimulent toți salariații respectiv, de la paznic la manager, cadrul legal stabilind altceva.

- La nivelul Serviciului Județean de Ambulanță Covasna acordarea stimulentului s-a făcut doar pentru  salariații care au transportat și au intrat în contact direct cu pacienți COVID și nu tot personalul care a desfășurat activitate intensă în această perioadă.

- Al doilea palier de nemulțumiri rezultă din nemulțumirea salariaților din unitățile sanitare publice ale județului, unități non covid unde riscurile la care s-au expus salariații au fost tot la fel de mari, s-au identice cu cele din unitățile sanitare COVID.

- Al treilea palier de nemulțumiri rezultă din uitarea în permanență a personalului TESA din toate unitățile sanitare publice care în această perioadă a prestat o activitate susținută în majoritatea situațiilor,  peste programul de lucru pentru asigurarea unităților sanitare cu materiale sanitare, dezinfectant și multe alte activități de sprijin pentru activitatea medicală.

În concluzie pe fondul acestor multiple nemulțumiri, serioase și pertinente apreciem că este normal ca Ministerul Sănătății în regim de urgență să identifice și să reglementeze un pachet de măsuri de stimulare financiară a tuturor salariaților din serviciile de sănătate publică de la nivelul județului Covasna și la nivel național în așa fel încât să fie recunoscută activitatea tuturor profesioniștilor din sănătate în această perioadă dificilă indiferent de locul de muncă pe toată perioada aceastei pandemii și nu doar pe perioada stării de urgență.

În încheiere își pun și salariații de la Spitalul Municipal Târgu Secuiesc întrebarea ce vină au ca a apărut cazuri de personal infectat cu coronavirus doar în starea de alertă și nu starea de urgență și de ce nu beneficiază și ei de stimulent de risc. Este doar o întrebare din multiplele întrebări ridicate de salariații din sănătate raportat la sistemul de recompensare materială a acestora în această perioadă.

Biroul Operativ

Sindicatul Sanitas Covasna

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.