ACTUALITATE 28 iunie 2019

Comunicat FCRCHM: Adevărata față a României

de Covasna Media | 1086 vizualizări

Toți liderii UDMR dezinformează și exagerează când se referă la întâmplările de la Valea Uzului, dar cea mai concentrată minciună pe centimetru cub de eter este declarația oferită de Kelemen Hunor postului RFI, în care acesta, fără a fi de față la evenimente, afirmă: ”…A fost un act de vandalism, de barbarie, să intri în cimitir, să-i ataci pe cei care se roagă acolo, să rupi gardul, să rupi poarta, să rupi crucile din pământ, să arunci cu piatră, spunând că tu vii să comemorezi eroi, care la 10-12 kilometri, într-un alt cimitir în Poiana Uzului sunt într-adevăr îngropați, un cimitir uitat. A fost o provocare pusă la cale de câteva organizații nonguvernamentale, plus câțiva preoți, plus foști militari în rezervă (…) s-a văzut că era o coordonare foarte-foarte precisă de a ataca oamenii care au format un lanț. (…) România ieri a arătat fața adevărată, modelul european de protecție a minorităților, asta este fața adevărată a României în 2019”.

Președintele UDMR, ca autor al acestei imagini apocaliptice și al răspândirii ei în străinătate minte în absolut toate punctele afirmației, cu excepția porții, care a fost într-adevăr deteriorată. Totodată, dl Kelemen omite întreg contextul chestiunii: maghiarizarea cimitirului începută în 1994, eliminarea tuturor semnelor de căpătâi ale ostașilor căzuți care aparțin altor etnii decât cea maghiară, închiderea ilegală cu lacăte și lanțul uman alcătuit ca să blocheze accesul românilor în cimitir chiar de Ziua Eroilor. Mobilizarea profesionistă la eveniment, faptul că maghiarii au început rugăciunea doar la ora la care partea română urma să vină la cimitir dovedesc într-adevăr că evenimentele au fost deliberat provocate și precis coordonate, dar nu de către organizațiile și instituțiile române, ci de către partea maghiară.

Și dacă aserțiunea Adevărata față a României a dlui Kelemen a devenit celebră, nu ne rămâne decât s-o folosim:

  • Formațiunea comunistă Consiliul Oamenilor Muncii de Naționalitate Maghiară s-a transformat în 1989 într-un ONG etnic căruia i s-a permis – prin legi anume făcute pentru a sprijini comunitatea maghiară – să devină forță politică fără obligațiile juridice care-i incumbă în mod normal unui partid. Prin unicitatea legislației și permisivitatea fără echivalent în țările europene de a face politică etnicistă, provocatoare, nefavorabilă sau chiar adversă statului român, țara noastră a devenit exemplu des citat în Europa și în lume. Aceasta este adevărata față a României!
  • Un anonim din Cârța născut într-o familie de activiști, Kelemen Hunor, remarcat doar prin câteva merite literare de nivel mediu, a ajuns de două ori ministru și o dată vicepremier al României numai și numai pentru că s-a născut maghiar. Mii de tineri mai capabili și mai aplicați pe gestionarea trebilor economice și politice ale unei comunități au plecat din țară fără nici o șansă de a ajunge cândva în vreo funcție minoră în Guvern. Minoritarii au locuri de conducere rezervate, cele de secretar de stat devenind o banalitate. După ce a urcat câteva trepte ale ONG-ului – partid politic, dl Kelemen ia de la statul român între 5 și 7 milioane de euro pe an, îi cheltuie după cheful domniei sale și al ciracilor, dând o socoteală extrem de relativă organelor în drept. Aceasta e adevărata față a României!
  • Fără UDMR, fără legile laxe și fără dinți, fără politica uneori ineptă de proteguire a minorităților agresive din această țară, Kelemen Hunor ar fi rămas agent veterinar la Cârța. Doar deschiderea democratică și infinita toleranță a cetățenilor acestei țări i-au permis să devină un personaj notoriu, deși realizările pur profesionale nu-l disting de marea masă a mediocrității. Kelemen Hunor își va continua aventura, va amenința, va dezinforma, va minți și va pângări în orice clipă a vieții sale țara care l-a făcut om, iar partidele politice românești îi vor întinde întotdeauna o mână – e drept, nu total dezinteresată – pentru a-l face părtaș la guvernare, chiar dacă a transformat ONG-ul înființat în România într-o anexă a Fidesz și a intereselor cercurilor retrograde din Ungaria. Căci aceasta este adevărata față a României!
  • Împreună cu tovarășii de drum, vor comite ilegalități flagrante și vor striga ca din gură de șarpe că majoritarii sunt vinovați; își va permite să susțină ca validă logic demența de-a interzice, într-o sărbătoare tradițional consacrată Eroilor, ca majoritarii să intre într-un cimitir militar internațional – și dacă aceștia vor intra totuși pentru a-și realiza scopul, va da declarații în care întâmplarea cu pricina ia proporțiile unei grozăvii echivalente cu Pearl Harbour, Hiroshima ori Guernica. Mediile internaționale vor prelua această imensă minciună, iar țara unde s-a născut și al cărei cetățean este Kelemen Hunor îi va acorda Ordinul Steaua României înființat de Voievodul Unirii și nu-i va clinti nici un fir de păr în cap. 

Aceasta este adevărata față a României!

(Biroul de presă al FCRCHM)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.