ACTUALITATE 2 august 2022

Comuna Estelnic a obținut aproape 6,5 milioane de lei prin programul „Anghel Saligny“

de Diana Pantelimon | 743 vizualizări

Comuna Estelnic ar urma să primească aproximativ 6,5 milioane de lei prin Programul Național de Investiții (PNI) „Anghel Saligny”. A fost depus un singur proiect, iar acesta va primi finanțare mai mare decât cea prevăzută în ghidul solicitantului pentru comune.

Proiectul depus vizează alimentarea cu apă în satele Estelnic și Valea Scurtă ale comunei Estelnic.

„Rețeaua de apă pentru noi este prioritară, avem canalizare și nu avem rețea de apă potabilă. Noi suntem mulțumiți, având în vedere că suma prevăzută în ghidul solicitantului pentru comună era de 4 milioane de lei. Noi am primit 6,49 milioane de lei. Suntem mulțumiți, am depus un singur proiect și a fost finanțat“, a declarat, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, primarul comunei, Salamon Balázs.

Valoarea finanțată este de 6,49 milioane de lei, la care se adaugă și aportul propriu al comunei, valoarea totală a investiției fiind de 6,8 milioane de lei, potrivit edilului.

Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” a fost inițiat de Guvernul României și este derulat prin Ministerul Dezvoltării, pentru a asigura serviciile de bază în localități (apă, rețele de canalizare și de gaze) și reabilitarea drumurilor și podurilor.

Valoarea totală acordată investițiilor din județul Covasna se ridică la peste un miliard de lei (1.027.710.662,88 lei).

Sursa foto: Shutterstock

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.