ACTUALITATE 17 septembrie 2020

Com’ON ’20: Rezultatele votului public

de Covasna Media | 597 vizualizări

26 de proiecte vor fi finanțate dintr-un buget total de 65 mii de lei

În cadrul programului Com'ON Sfântu Gheorghe 30 de echipe și 39 de inițiative au intrat în concurs pentru votul publicului, susținut în perioada 27 august - 15 septembrie 2020. Rezultatele obținute sunt disponibile acum pe www.comonsepsi.ro.

De la inițiere la implementare

Procesul participativ lansat la sfârșitul lunii iulie a ajuns la o etapă nouă. Inițiativele tinerilor din Sfântu Gheorghe pentru programe și activități culturale, sociale, creative și de altă natură erau supuse unor evaluări tehnice, iar urmând această selecție votul publicului a decis rezultatul final. Inițiativele susținute prin vot de către comunitatea locală vor fi finanțate cu până la 2500 lei fiecare și implementate începând cu săptămânile următoare. Participarea la programele sprijinite va fi gratuită și deschisă.

Subiectele cele mai populare

Printre cele 39 de inițiative intrate în procesul de vot se găsesc unele care propun o continuitate a unui proiect inițiat și finanțat în cadrul programului Com’ON 2019, dar majoritar vorbim despre noi propuneri de programe și acțiuni în beneficiul comunității.

Inițiativele legate de muzică precum un concert virtual pentru sprijinirea muzicienilor din Sfântu Gheorghe sau evenimentul care oferă posibilitatea ca publicul să încerce 12 tipuri de tobe și percuție alături de un instructor erau aproape la fel de populare în rândul publicului ca și ideea seriei de evenimente propuse de un grup de tineret interconfesional. Printre subiectele cele mai populare în etapa votului public se numără de asemenea ședințe de înot pentru copiii orfani, inițiative de „împădurire urbană” sau de exemplu un picnic cu cântece și zicători, program lansat în 2019 și ajuns la a doua ediție în cadrul Com’ON Sepsi ’20.

Lista completă a inițiativelor câștigătoare se poate accesa pe platforma www.comonsepsi.ro, iar în cele ce urmează se va întocmi calendarul de evenimente pentru perioada septembrie-noiembrie cu programele propuse. Informațiile vor apărea permanent pe paginile de socializare Com’ON (fb.com/comonsepsi, Instagram: @comonsepsi) și pe pagina web.

Com’On Sfântu Gheorghe se realizează cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Sfântu Gheorghe, fiind organizat de Asociația Culturală și de Tineret Prospero în parteneriat cu Grupul PONT.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.