ACTUALITATE 24 ianuarie 2018

Comisia Europeană: Avertisment dur pentru România față de modificarea legilor justiției și a codurilor penale

de Covasna Media | 454 vizualizări

Președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, și prim-vicepreședintele instituției, Frans Timmermans, și-au exprimat „îngrijorarea” față de „evoluțiile recente din România” într-o declarație comună, în care au făcut referiri la modificarea legilor justiției și la amendamentele aduse Codurilor penale, care sunt dezbătute în Parlament.

„Urmărim cu îngrijorare evoluțiile recente din România. Independența sistemului judiciar românesc și capacitatea sa de a combate în mod eficace corupția constituie pietre de temelie fundamentale ale unei Românii puternice în cadrul Uniunii Europene”, se arată în declarația comună.

"Independența sistemului judiciar românesc și capacitatea sa de a combate în mod eficace corupția constituie pietre de temelie fundamentale ale unei Românii puternice în cadrul Uniunii Europene", se mai arată în declarația comună a celor doi oficiali CE.

"Comisia avertizează din nou cu privire la pericolul regresării și va analiza în detaliu modificările finale aduse legii justiției, codurilor penale și legilor privind conflictul de interese și corupția pentru a stabili impactul acestora asupra eforturilor de garantare a independenței sistemului judiciar și de combatere a corupției", au mai spus oficialii europeni.

Pe agenda de miercuri a Comisiei Europene figura o discuție despre "ultimele evoluții privind situația din România", potrivit agendei oficiale "Derniers developpements sur la situation en Roumanie.

Modificarea legilor justiției si situația din Romania vor reprezenta si tema unei dezbateri în Parlamentul European, care va avea loc pe 7 februarie.

Sursa - Hotnews, Digi24

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.