ACTUALITATE 2 martie 2010

Comercianţii au vândut mai puţine mărţișoare

de Covasna Media | 1354 vizualizări
02mar2010-martisoareTarabele comercianților de mărțişoare au fost umplute şi în acest an cu diverse figurine prinse la capăt cu nelipsitul şnuruleț alb­ roşu. Din zecile de tarabe apărute în Sfântu Gheorghe, niciuna dintre acestea nu mai oferă, însă, mărțişoarele delicate ale anilor trecuți, semn că noile vremuri, ce impun opulența ca must­have, se fac simțite chiar şi­-n lumea mărțişoarelor. Dincolo de diverse figurine, care mai de care

02mar2010-martisoareTarabele comercianților de mărțişoare au fost umplute şi în acest an cu diverse figurine prinse la capăt cu nelipsitul şnuruleț alb­ roşu. Din zecile de tarabe apărute în Sfântu Gheorghe, niciuna dintre acestea nu mai oferă, însă, mărțişoarele delicate ale anilor trecuți, semn că noile vremuri, ce impun opulența ca must­have, se fac simțite chiar şi­-n lumea mărțişoarelor. Dincolo de diverse figurine, care mai de care mai colorate şi mai metalizate pentru a ieşi în evidență, mărțişorul rămâne simbolul primăverii, al veseliei, al soarelui şi al iubirii de frumos.

Cu toate acestea, se pare că nici mărțişoarele nu au scăpat de efectele crizei, comercianții plângându­ se că, dacă în anii trecuți vindeau câte zece­douăzeci de mărțişoare la persoană, în 2010 vânzările au scăzut dramatic, oamenii alegând să cumpere mărțişoare strict pentru persoanele apropiate şi familie.

„Prețul mărțişorului porneşte de la doi lei şi ajunge şi la cinci lei şi merită să le facem ­ un 50% din investiție tot câştigăm… Vânzarea a mers însă foarte prost, mult mai prost în acest an. Din cauza crizei, cam 30% a scăzut vânzarea la mărțişoare, față de anul trecut”, spune Adriana Ţurcă, din Sfântu Gheorghe, vânzătoare de mărțişoare.

Monica Rizea

Teme articol: criza martisor 1 martie
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.