ACTUALITATE 5 februarie 2010

Comandăul va avea semnal GSM

de Covasna Media | 431 vizualizări
05feb2010-antenaCea mai înaltă localitate din judeţ şi conectată telefonic de restul lumii numai prin telefonia fixă – mereu cu probleme pe timp de iarnă – ar putea avea din această vară semnal la mobil. Primarul Kocsis Bela spune că au concesionat pentru 15 ani o suprafaţă de un ar pentru pentru o companie de telefonie mobilă care va construi o antenă chiar pe dealurile de deasupra pârtiei de schi. „Am făcut contractul şi tot, aşa

05feb2010-antenaCea mai înaltă localitate din judeţ şi conectată telefonic de restul lumii numai prin telefonia fixă – mereu cu probleme pe timp de iarnă – ar putea avea din această vară semnal la mobil.

Primarul Kocsis Bela spune că au concesionat pentru 15 ani o suprafaţă de un ar pentru pentru o companie de telefonie mobilă care va construi o antenă chiar pe dealurile de deasupra pârtiei de schi. „Am făcut contractul şi tot, aşa ne-au promis că până în vară când o să avem zilele comunei, o să avem semnal în zonă”, a spus primarul. Semnalul la mobil va fi încă un plus în atragerea unui număr cât mai mare de turişti la Comandău. Îndeosebi iarna când sunt vijelii sau ninge mult, locuitorii de aici au probleme cu semnalul fix. În luna ianuarie jumătate din comună a stat mai bine de o săptămână fără semnal la telefon şi problema a fost destul de greu remediată.

Un localnic ne sesiza atunci că de fapt de vină pentru situaţia creată ar fi primarul, care nu aplică o hotărâre de Consiliu de acum 3 ani care vorbeşte despre necesitatea tăierii arborilor uscaţi sau care pun în pericol liniile de cablu, şi de aceea copacii îngreunaţi de zăpadă cad mereu peste linii şi creează probleme. Primarul spune însă că nu îşi aminteşte de o asemenea hotărâre, dar că între timp au mai încercat să rezolve problemele provocate de aceşti copaci. (A.S.)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Costel, 15 noiembrie 2010
Care este acea retea care a construit antena?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.