ACTUALITATE 7 decembrie 2009

Colegiul Mikó îşi suspendă cursurile

de Covasna Media | 583 vizualizări
Cursurile de la Liceul Teoretic Szekely Miko din Sfântu-Gheorghe sunt suspendate timp de o săptămână, după ce în şcoală au mai fost depistate şi alte cazuri de gripă nouă pe lângă cele două de săptămâna trecută. [singlepic=683,250,250,,left]Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Deme Judith, persoana în măsură să ofere informaţii la nivel de judeţ în legătură cu gripa nouă, nu a oferit detalii despre acest caz întrucât avea telefonul închis ieri, astfel că putem bănui că este vorba despre cele 6 cazuri afişate pe site-ul Ministerului Sănătăţii în data de 5 decembrie, la capitolul „Cazuri nou confirmate în

Cursurile de la Liceul Teoretic Szekely Miko din Sfântu-Gheorghe sunt suspendate timp de o săptămână, după ce în şcoală au mai fost depistate şi alte cazuri de gripă nouă pe lângă cele două de săptămâna trecută.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Deme Judith, persoana în măsură să ofere informaţii la nivel de judeţ în legătură cu gripa nouă, nu a oferit detalii despre acest caz întrucât avea telefonul închis ieri, astfel că putem bănui că este vorba despre cele 6 cazuri afişate pe site-ul Ministerului Sănătăţii în data de 5 decembrie, la capitolul „Cazuri nou confirmate în ultimele 24 de ore“.

Tot de acolo aflăm şi că de astăzi, autorităţile sanitare au dispus suspendarea cursurilor, pentru 7 zile, la Miko. Oprirea activităţii şcolare la Miko nea fost confirmată în cele din urmă de şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean, Keresztely Irma, prefectul Codrin Munteanu având de asemenea cunoştinţă despre acest lucru, dar nu era în măsură să ofere mai multe detalii deoarece acest lucru este de competenţa autorităţilor sanitare.

Keresztely Irma a precizat că nu are informaţii despre câte cazuri noi au fost depistate, însă cursurile se suspendă la dispoziţia Ministerului Sănătăţii şi copiii şi profesorii vor fi instruiţi în această dimineaţă, întrucât nu au voie să se plimbe prin oraş după bunul plac, ci trebuie să stea acasă.

Săptămâna trecută, cursurile la o clasă a X-a de la Liceul Szekely Miko au fost suspendate timp de o săptămână din cauza a doi elevi care au fost diagnosticaţi cu gripă nouă. Copiii aveau forme uşoare, iar clasa a fost dezinfectată.

Campania de vaccinare împotriva gripei noi a început miercurea trecută şi în judeţul Covasna. Prima tranşă de vaccin a fost de 5.950 de doze, destinată pentru personalul medical în primă fază.

Temându-se că vor crea panică în rândul populaţiei – deşi reacţia aceasta este creată mai degrabă de lipsa informaţiilor - autorităţile sanitare din judeţ se feresc cât pot de întrebările legate de statisticile şi datele privind cazurile de gripă nouă, sub apanajul faptului că cifrele oricum apar pe site-ul Ministerului sau după principiul struţului care crezând că dacă bagă capul în nisip, nu se întâmplă nimic.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Márkó Laci blogja » Blog archívum » Bezár egy hétre a Mikó a H1N1 miatt, 7 decembrie 2009
[...] csak a z Observatorul de Covasnaban [...]
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.