ACTUALITATE 9 noiembrie 2022

Colectivul Jandarmeriei Covasna s-a îmbogățit cu cinci colegi noi

de Diana Pantelimon | 1140 vizualizări

Cinci tineri absolvenți ai școlilor militare de subofițeri de jandarmi de la Fălticeni și Drăgășani s-au alăturat Jandarmeriei Covasna, marți, 8 noiembrie a.c., de ziua Sfinților Mihail și Gavril. Pentru aceștia va urma o perioadă de pregătire și integrare în colectiv, după care vor „întări rândurile jandarmilor covăsneni“, potrivit unui anunț postat pe pagina oficială de Facebook a Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Covasna.

„Cu ocazia sărbătoririi Sfinților Mihail și Gavriil, conducătorii cetelor de îngeri și călăuzele sufletelor spre Rai, cinci noi colegi jandarmi, tineri absolvenți ai Școlilor militare de subofițeri jandarmi de la Fălticeni și Drăgășani, au ales să vină în rândurile Jandarmeriei Covasna. Tinerii jandarmi au pășit în unitatea noastră plini de emoție, dar și entuziasmați de noua etapă în care au trecut, devenind, odată cu depunerea jurământului militar, tineri garanți ai respectării și apărării legii. După finalizarea perioadei de tutelă profesională, în preajma cadrelor cu experiență, alături de care vor acumula cunoștințe și vor învăța diferite moduri de acțiune, cei cinci colegi vor întări rândurile jandarmilor covăsneni. Le dorim mult succes în cariera pe care au ales-o și îi asigurăm de tot sprijinul nostru în drumul profesional ales“, au anunțat reprezentanții jandarmeriei, care nu au uitat să îi felicite pe cei care poartă numele de Mihail și Gavril.

„Totodată, le dorim tuturor celor aflați în activitate, care poartă cu cinste numele de Mihail și Gavriil, multă sănătate, fericire și numeroase realizări, atât în carieră, cât și alături de familiile acestora“, au mai scris jandarmii covăsneni.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Covasna a fost înfiinţat la data de 1 noiembrie 1991, iar în luna mai a anului 1995 unitatea a primit Drapelul de luptă. 

Pe 3 aprilie a.c., Jandarmeria Română a sărbătorit 172 de ani de la atestarea documentară a armei. 

Tot în luna aprilie, IJJ Covasna și-a mărit echipa cu alți șapte absolvenți de școală militară de subofițeri de jandarmi. 

Sursa foto: Facebook/Inspectoratul de Jandarmi Judetean Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.