ACTUALITATE 22 martie 2016

Cod galben de ploi, lapoviţă şi ninsori pentru jumătate de ţară

de Covasna Media | 206 vizualizări

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare cod galben de ploi, precipitaţii mixte şi ninsoare, valabil pentru centrul, nordul, nord-estul şi sud-vestul ţării, care intră în vigoare pe 23 martie la ora 08.00 şi expiră pe 24 martie la ora 11.00.

Meteorologii avertizează că vor fi ploi, iar în noaptea de miercuri spre joi (23/24 martie) şi în prima parte a zilei de joi (24 martie) în estul şi în sud-estul Transilvaniei, precum şi în nordul şi vestul Moldovei, precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

În zona montană vor predomina ninsorile, mai abundente în Carpaţii Meridionali şi Orientali, unde se va depune strat nou de zăpadă. În sudul Banatului, zona deluroasă din Oltenia, Muntenia şi sudul Moldovei se vor cumula 25...30 l/mp şi pe arii restrânse 40...50 l/mp.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în sudul şi sud-estul teritoriului, inclusiv în zona municipiului Bucureşti, se vor totaliza 15...25 l/mp, vântul se va intensifica şi temporar vor fi rafale de peste 50...60 km/h.

Vremea va deveni rece pentru ultima decadă a lunii martie în majoritatea zonelor.

Teme articol: vreme prognoza
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.