ACTUALITATE 18 mai 2015

„Coana Chirița” vine la Sfântu Gheorghe

de Mirela Cara | 210 vizualizări

Coana Chirita

Spectacolul cu Stela Popescu în rol principal va avea loc pe 2 iunie

Ziua Internațională a Copilului continuă anul acesta la Sfântu Gheorghe și în data de 2 iunie, când are loc un spectacol eveniment, care li se adresează atât celor mici, cât și adulților a căror inocență nu a fost estompată odată cu trecerea anilor. Este vorba despre „Coana Chirița”, o producție a Operei Comice pentru Copii, în regia maestrului Cristian Mihăilescu, bazată pe scrierile lui Vasile Alecsandri. Prezența spectacolului în Sfântu Gheorghe este posibilă datorită Asociației de Tineret „Ecou”, care a făcut toate demersurile necesare pentru a oferi publicului din orașul nostru o comedie savuroasă.

Publicul o va putea urmări în rolul principal pe Stela Popescu, una dintre actrițele de legendă ale filmului românesc și, totodată, un simbol al teatrului de revistă din țară, care nu mai are nevoie de nicio prezentare.

Într-o lume în care englezismele au invadat limba română contemporană, Coana Chirița, care se numără printre personajele de notorietate ale literaturii noastre, vine pe scenă cu amuzantele ei franțuzisme, care, de-a lungul timpului, au făcut deliciul publicului cititor sau iubitorilor de teatru, vrând parcă să transmită mesajul că istoria se repetă în toate aspectele ce țin de devenirea unei societăți.

Hazul pe care îl stârnește prețioasa cucoană cu limbajul ei pretins elevat este dublat de dialogurile amuzante pe care le are cu cele trei odrasle ale sale, Aristiţa, Calipsiţa şi Guliţă, construite de Alecsandri parcă în urma unui complot împotriva cititorului pe care vrea să-l vadă murind de râs.

Partitura muzicală creată de compozitorul Alexandru Flechtenmacher pentru a aduce un plus de valoare spectacolului „Coana Chirița” va fi interpretată, alături de Stela Popescu, de artiştii aclamați de public în numeroase spectacole ale Operei Comice pentru Copii, atât în ţară, cât şi peste hotare.

Bilete se găsesc la voluntarii Asociației de Tineret „Ecou” din școli sau pot fi solicitate prin telefon la numărul 0753 431 421. Prețul unui bilet este de 15 lei.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.