ACTUALITATE 20 martie 2016

Claudia Bobocea de la CSM Sfântu Gheorghe nu a trecut de serii la Campionatul Mondial de atletism în sală de la Portland

de Covasna Media | 219 vizualizări

Sportiva Clubului Sportiv Municipal din Sfântu Gheorghe, Claudia Bobocea, a participat în acest weekend la Campionatul Mondial de Atletism în sală, desfășurat la Portland în Statele Unite ale Americii.

Atleta clubului covăsnean a concurat în proba de 1500 de metri, fiind singura româncă din contingentul aliniat la startul acestei discipline. Calificată la mondiale după ce a fugit 4.09:64 în Luxemburg, Claudia a început bine cursa dar nu a rezistat până la final, așa cum i s-a întâmplat în mai multe rânduri la competițiile de obiectiv. În seria sa de calificări, Bobocea a terminat pe poziția a șaptea cu 4.12:38.

Regretul după evoluția sa este cu atât mai mare cu cât timpul reușit de ea în acest an la Luxemburg ar fi putut să o claseze în primele 6 în finala câștigată sâmbătă de olandeza de origine etiopiană Sifan Hassan, învingătoare cu 4:04:96.

Românul Andrei Gag medaliat cu argint la aruncarea greutății

La această ediție a Campionatului Mondial, surpriza plăcută a delegației României a fost aruncătorul Andrei Gag. Arădeanul a aruncat 20m și 89 de centimetri, clasându-se pe un excelent loc secund.

În proba feminină de triplusalt, Elena Panțuroiu a terminat pe locul 5, cu o săritură de 14m și 11cm, în timp ce la masculin Marian Oprea a fost doar al zecelea cu un rezultat mult sub valoarea sa, 16m 27cm.

Bianca Răzor nu a reușit să se califice în finală la 400 de metri, în ciuda unui sezon de sală promițător, în timp ce Alina Rotaru a terminat a zecea în finala de săritură în lungime cu un rezultat de 6m 45cm.

Deși s-a bucurat de o serie de rezultate extraordinare, Campionatul Mondial de sală de la Portland a fost marcat și de absența a numeroase staruri mondiale, care au preferat să pregătească Jocurile Olimpice de la Rio. Usain Bolt, Justin Gatlin, Mo Farah, Alyson Felix, David Rudisha, Adam Kszczot sau Asbel Kiprop, sunt doar câteva din numele mari ale atletismului care nu au participat la Portland.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.