ACTUALITATE 1 aprilie 2024

CL Sfântu Gheorghe va acorda anul acesta, prin excepţie, patru titluri Pro Urbe

de Agerpres | 1035 vizualizări

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a decis ca anul acesta să acorde nu unul, ci patru titluri Pro Urbe, excepţia fiind motivată prin faptul că sunt mai multe persoane care merită această distincţie şi este, totodată, important să se respecte principiul proporţionalităţii etnice.

De asemenea, Consiliul Local a decis să prelungească perioada de depunere a nominalizărilor până pe 15 aprilie.

„Având în vedere faptul că în ultimul an mai multe persoane valoroase care au contribuit în mod deosebit la dezvoltarea localităţii sau care au dobândit o recunoaştere notorie a activităţii lor pe plan local, judeţean, naţional sau internaţional, contribuind la promovarea imaginii municipiului Sfântu Gheorghe, au împlinit vârsta eligibilă pentru a fi nominalizate pentru titlul onorific „Pro Urbe” şi având în vedere că municipiul Sfântu Gheorghe este un oraş multicultural şi multietnic, considerăm că este foarte important principiul reprezentativităţii. Drept urmare am propus spre aprobare ca, prin excepţie, în anul 2024 să se acorde patru titluri „Pro Urbe”, precum şi prelungirea perioadei pentru înaintarea propunerilor până în data de 15 aprilie”, a precizat primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád.

Titlul Pro Urbe a fost instituit în 1997 şi este cea mai înaltă distincţie oferită de Consiliul Local Sfântu Gheorghe, în scopul recompensării morale a persoanelor care au contribuit la creşterea bunăstării comunităţilor locale sau a prestigiului acestor localităţi.

Potrivit regulamentului, pot fi distinşi cu titlul Pro Urbe cetăţenii născuţi sau domiciliaţi în municipiul Sfântu Gheorghe, care au împlinit vârsta de 70 de ani şi care au contribuit în mod deosebit la dezvoltarea localităţii sau care au dobândit o recunoaştere notorie a activităţii lor, contribuind la promovarea imaginii municipiului Sfântu Gheorghe.

Diploma şi medalia „Pro Urbe” se decernează anual în luna aprilie, cu prilejul sărbătoririi patronului spiritual al municipiului Sfântu Gheorghe.

De la instituirea acestui premiu în anul 1997 şi până în prezent, Consiliul Local Sfântu Gheorghe a acordat 95 de titluri Pro Urbe. În urmă cu câţiva ani, la propunerea primarului Antal Árpád, Consiliul Local a decis să reducă numărul laureaţilor de la patru la unu pe an, pentru a nu se crea o „inflaţie” de premianţi.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.