ACTUALITATE 29 martie 2010

CL Sfântu-Gheorghe a aprobat înfiinţarea a două centre care să ajute copiii aflaţi în situaţie de risc

de Covasna Media | 158 vizualizări

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a aprobat, joi, înfiinţarea unui centru de zi de îngrijire a copiilor aflaţi în situaţie de risc şi a unui centru de consiliere şi sprijin pentru părinţi şi copii, menite să ajute copiii aflaţi în situaţii de risc, transmite corespondentul Mediafax.

Cele două centre urmează să funcţioneze într-un imobil care are o suprafaţă de 78 de metri pătraţi, aflat în proprietatea municipiului Sfântu Gheorghe.

De asemenea, Consiliul Local Sfântu Gheorghe s-a angajat la efectuarea, pe cheltuială proprie, a lucrărilor de racordare a imobilului la utilităţi, precum şi să asigure din bugetul propriu costurile de întreţinere şi reparare ale clădirii şi costurile de funcţionare a serviciilor.

De asemenea, consilierii au aprobat organigrama celor două centre, la care vor lucra opt persoane, respectiv un şef de centru-psiholog, un psiholog, doi consilieri - psihologi, un asistent social şi trei educatoare.

În raportul de specialitate se arată că este nevoie de cele două centre din cauza situaţiilor în care familiile aflate în situaţii de risc social determină copiii la abandon şcolar. Înfiinţarea celor două centre urmează să sprijine aceste familii.

Mediafax

Teme articol: copii părinţi centru de zi
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.