ACTUALITATE 9 aprilie 2013

CL Sfântu Gheorghe a alocat peste 78.000 de lei pentru 'Galopiada secuiască'

de Agerpres | 203 vizualizări

Cei patru consilieri români s-au abţinut de la vot

Consiliul local Sfântu Gheorghe a aprobat luni alocarea sumei de 78.650 de lei pentru organizarea celei de-a treia ediţii a 'Galopiadei secuieşti' ce va avea loc la începutul acestei veri în apropierea localităţii Moacşa.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a declarat că primele două ediţii ale 'Galopiadei secuieşti' au fost organizate cu sprijinul Consiliului Local şi Consiliului Judeţean Covasna, dar anul acesta municipalitatea a depus o cerere de finanţare la Fondul Cultural Naţional din Budapesta solicitând 10 milioane de forinţi, respectiv aproape 150.000 de lei. Costul total al evenimentului a fost evaluat la de 372.000 de lei, iar organizatorii mizează şi pe taxele de înscriere percepute concurenţilor şi comercianţilor.

La cererea primarului Antal Árpád, consilierii maghiari care deţin majoritate în CL au aprobat luni alocarea din bugetul local a sumei de 78.650 de lei pentru cofinanţarea 'Galopiadei secuieşti', dar cei patru consilieri români s-au abţinut.

'Galopiada secuiască' va avea loc în zilele de 13-14 iulie, iar programul cuprinde atât concursuri şi demonstraţii hipice, cât şi manifestări culturale şi artistice. Autorităţile locale spun că 'Galopiada secuiască' nu este doar un simplu concurs ecvestru, ci reprezintă şi un bun prilej pentru promovarea tradiţiilor istorice ale maghiarilor.

Potrivit organizatorilor, evenimentul va fi transmis în direct de televiziunea Duna TV, iar la acesta vor participa circa 50.000 de oameni din judeţ şi din afara acestuia. Concurenţii care se vor clasa pe primele trei locuri vor participa la Galopul Naţional de la Budapesta.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
Boti, 16 octombrie 2013
"Mult prea scump pentru pretentiile concursului."--mi se pare o propozitie lipsita de logica
alex, 10 aprilie 2013
Daca vrei ca mesajul sau sa fie inteles, trimite-l corespunzator. Ma tem ca suntem pe frecventa diferite.
Botond, 10 aprilie 2013
@alex mennyel na :))))
alex, 9 aprilie 2013
Bani aruncati in vant. Mult prea scump pentru pretentiile concursului.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.