ACTUALITATE 27 mai 2009

CJ Covasna a aprobat un proiect de amenajare de terenuri de joacă în fiecare localitate

de Covasna Media | 444 vizualizări
Consiliul Judeţean Covasna (CJ) a aprobat ieri un proiect prin care sprijină construirea de terenuri de joacă în localităţile din judeţ, pentru acest an fiind programate 20 de astfel de spaţii de pentru copii. Potrivit iniţiativei CJ, autorităţile judeţene doresc să susţină eforturile localităţilor în această privinţă, prin cofinanţarea, pregătirea tipurilor de proiecte, prezentarea de modele din ţară şi

Consiliul Judeţean Covasna (CJ) a aprobat ieri un proiect prin care sprijină construirea de terenuri de joacă în localităţile din judeţ, pentru acest an fiind programate 20 de astfel de spaţii de pentru copii.

Potrivit iniţiativei CJ, autorităţile judeţene doresc să susţină eforturile localităţilor în această privinţă, prin cofinanţarea, pregătirea tipurilor de proiecte, prezentarea de modele din ţară şi din străinătate şi alte mijloace care ar duce la construirea de noi terenuri pentru copii. Anul acesta, CJ Covasna iniţiază construirea a cel puţin 20 de terenuri de joacă, în colaborare cu consiliile locale, bugetul alocat de Consiliu pentru anul acesta fiind de 100.000 de lei.

Programul aprobat de CJ se derulează în perioada 2009-2013, la finalul căruia fiecare localitate ar trebui să aibă un teren de joacă. Solicitantul trebuie să dispună de un aport de cel puţin 50% din valoarea investiţiei ce urmează a fi realizată, iar Consiliul Judeţean va cofinanţa această investiţie cu cel mult 50% din valoarea totală a proiectului, dar cu nu mai mult de 5.000 lei/proiect câştigător.

Această iniţiativă a trecut de Consiliu în lipsa unei aprobări din partea Comisiei Juridice, preşedintele acesteia, Sabin Calinic, afirmând că are unele semne de întrebare cu privire la proprietatea terenurilor, dar şi la oportunitatea construirii acestor spaţii pe timp de criză.

„Să nu creadă cineva că această Comisie este neserioasă şi nu vrea dezvoltarea prin joacă, şi această chestiune ne preocupă, dar este vorba de oportunitate. Criza nu este de neglijat, era o chestiune de priorităţi.

Există mult mai multe probleme stringente şi acestea trebuie să stea în atenţia noastră, depinde când le facem”, a spus Calinic, care s-a abţinut de la vot.

Acesta a mai spus şi că suma prevăzută în bugetul pe acest an este prea mică şi riscă să fie insuficientă pentru a acoperi necesarul terenurilor de joacă amintite, care ar putea fi eventual realizate pe hârtie din banii aceştia. În acest fel, mai spune Calinic, se poate să fie o acţiune „bifată“, care nu s-ar materializa.

În replică, preşedintele CJ, Tamas Sandor, a subliniat că din cele 120 de localităţi ale judeţului, doar 30 au terenuri de joacă, prin urmare mai rămân alte 90 unde acestea trebuie amenajate.

Proiectul a fost aprobat de consilierii judeţeni cu 27 de voturi pro şi 3 abţineri, şi urmează a fi materializat începând cu anul acesta.

Ana Sidon

Teme articol: copii CJ teren de joaca
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.