ACTUALITATE 27 mai 2009

Circulară pentru înlocuirea drapelelor deteriorate

de Covasna Media | 1038 vizualizări
Prefectul judeţului Covasna, Codrin Munteanu, a transmis ieri, tuturor instituţiilor publice din judeţ, o circulară prin care lea cerut acestora să arboreze drapelul României în mod corespunzător, referindu-se atât la schimbarea drapelelor deteriorate cât şi la amplasarea corectă a acestora. Potrivit lui Codrin Munteanu, unele instituţii publice au probleme în ceea ce priveşte

Prefectul judeţului Covasna, Codrin Munteanu, a transmis ieri, tuturor instituţiilor publice din judeţ, o circulară prin care lea cerut acestora să arboreze drapelul României în mod corespunzător, referindu-se atât la schimbarea drapelelor deteriorate cât şi la amplasarea corectă a acestora.

Potrivit lui Codrin Munteanu, unele instituţii publice au probleme în ceea ce priveşte arborarea drapelelor, în sensul că acestea fie sunt deteriorate, fie sunt arborate greşit, drept pentru care a cerut respectarea legii, condiderânduse că o amplasare normală a drapelelor se impune ca semn de respect faţă de această sărbătoare.

„Am cerut tuturor să acţioneze în ceea ce priveşte drapelul, măsura înscriindu-se în Programul de măsuri pentru 28 mai, Ziua Eroilor”, ne-a explicat Codrin Munteanu.

Printre instituţiile vizate de măsura prefectului se numără şi Primăria Sfântu Gheorghe, pe a cărei turlă flutură, de luni întregi, un tricolor ale cărui culori abia mai pot fi intuite şi care este atât de uzat încât aduce mai mult cu o simplă bucată de cârpă decât cu drapelul ţării.

Astăzi, în judeţ vor avea loc mai multe ceremonii, atât religioase cât şi militare, dedicate Zilei Eroilor, prefectul urmând să ia parte la cele de la Sfântu Gheorghe, Covasna şi Aita Mare, în vreme ce subprefecţii Ioan Ursache şi Gyorgy Ervin vor participa la manifestările de la Sfântu Gheorghe, Întorsura Buzăului, Barcani, Sita Buzăului, Dobolii de Jos şi Araci.

Monica Rizea

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 7

Adaugă comentariu
lucian, 29 mai 2009
pt gzz-in centrul Ozunului troneaza drapelul Ungariei? autoritatile statului roman dau dovada de pasivitate in exces, de acee ungurii se dau in spectacol. maghiarii au dreptate, se duce, sau ar citeste integral
Mihai Bratu, 28 mai 2009
gzz-cum unde?peste tot,iar pe biblioteca judeteana covasneana e doar drapelu ungarieie!!!! LEGEA NR.75 PUBLICATA IN MONITORUL OFICIAL NR.237 DIN: 26 AUGUST 1994 "ARTICOLUL 7 - Drapelele altor citeste integral
dan, 28 mai 2009
sa nu exageram totusi, aceasta problema nu este a noastra sau judetelor harcov. mergeti si prin alte judete si vedeti ce steaguri mai flutura pe unele institutii.
gzz, 28 mai 2009
Mihai, tu unde ai vazut drapelul maghiar?
Marius, 28 mai 2009
Antal trebuie actionat in judecata daca nu respecta legea si nu arboreaza drapelul pe fatada cladirii!
Ariel, 28 mai 2009
Legea prevede arborarea pe turle? Dupa cate stiu, drapelul trebuie arborat pe fatada cladirii.
Mihai Bratu, 28 mai 2009
Sa dea domnu sa le puna peste tot,ca la cat de parsivi sunt ungurii imediat le schimba cu drapelu lor!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.