ACTUALITATE 18 februarie 2016

Cine va semna în locul lui Antal Arpad

de Covasna Media | 712 vizualizări

Cum, în contextul anchetei DNA, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a fost pus sub control judiciar timp de 60 de zile, edilul nu își mai poate exercita atribuțiile timp de două luni. Pentru a decide care din cei doi viceprimari va avea drept de semnătură în locul lui Antal Arpad, autoritățile locale vor convoca vineri sau, cel târziu luni, Consiliul Local, după cum  a declarat viceprimarul Sztakics Eva.

„Acum nu am convocat Consiliul Local, fiindcă am așteptat părerea Prefecturii.  Secretara a vorbit prin telefon, iar Prefectura ne-a recomandat să facă acest pas Consiliul Local”, ne-a spus spus celălalt viceprimar, Tischler Ferenc. „Este treaba Consiliului Local să desemneze pe unul dintre cei doi viceprimari pentru aceste atribuții”, a confirmat prefectul județului Covasna, Sebastian Cucu. Prefectul nu vrea să facă alte remarci în acest caz: „Nu am comentat până acum și nici nu o să încep”.

„Acum așteptăm părerea juriștilor noștri, să vedem exact care sunt pașii pe care să-i facem. Și după ce avem o părere clară începem procedurile”, a detaliat Tischler, adăugând: „nu o să aducem un primar, viceprimarul va primi drept de semnătură, atât. Rămâne și cu salariul și cu poziția de viceprimar, doar că sunt câteva acte. De exemplu și eu am atribuții sau dreptul de semnătură pe anumite documente, și Sztakics Eva, dar sunt documente pe care nu avem cum să le semnăm, că nu avem decizia primarului. Și atunci trebuie să decidă cineva”.

L-am rugat pe viceprimar să ne dea niște exemple de documente. „De pildă, nici eu și nici Sztakics Eva nu avem dreptul să semnăm de la Urbanistică fără aprobarea primarului. Dacă vine cineva și cere un certificat de urbanism sau are de predat documentația, trebuie să eliberăm acest certificat. Mai e vorba și de semnarea contractelor sau plata prestărilor de servicii. De exemplu Consiliul Local decide că de Zilele Sfântu Gheorghe afișează nu știu ce bannere. Trebuie făcută comanda, trebuie creat contractul, trebuie plătit”, mi-a explicat Tischler. „Când primarul pleca în concediu, întotdeauna lăsa aceste atribuții, ori la mine, ori la celălalt viceprimar, acum nu mai are dreptul să dispună acest lucru”, a încheiat Tischler Ferenc.

Dacă asupra cărui viceprimar va semna în locul lui Antal Arpad plutește incertitudinea, același lucru se poate spune și despre durata în care primarul nu își va putea exercita atribuțiile. „Perioada e de 60 de zile, dar nu știu, s-ar putea să fie și acest lucru contestat”, a punctat Sztakics Eva.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.