ACTUALITATE 10 septembrie 2009

Cinci minori dispăruţi de la un Centru de primire din Sfântu-Gheorghe, găsiţi de poliţişti

de Covasna Media | 453 vizualizări

Poliţiştii covăsneni au identificat şi au reţinut cinci minori, cu vârste cuprinse între 11 şi 14 ani, care au dispărut din Centrul de Primire în Regim de Urgenţă Sfântu Gheorghe.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna, poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale - Compartimentul Urmăriri, în colaboare cu cei de la Biroul Investigaţii Criminale Sfântu Gheorghe, au identificat şi reţinut pe raza localităţii Târlungeni, judeţul Braşov, cinci minori, cu vârste cuprinse între 11 şi 14 ani.

Minorii au dispărut în 6 septembrie din Centrul de Primire în Regim de Urgenţă Sfântu Gheorghe.

Copiii au fost identificaţi la domiciliul unei rude a unuia dintre ei. Minorii au fost reîncredinţaţi pe bază de procesverbal lucrătorilor din cadrul Centrului de Primire în Regim de Urgenţă Sfântu Gheorghe.

Cei 5 minori au mai dispărut în repetate rânduri din centru. „Poliţiştii au sesizat în numeroase rânduri conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copiulului Covasna din cadrul Consiliului Judeţean Covasna cu privire la «spiritul de aventură» al unor minori internaţi la centru, precum şi asupra sporirii vigilenţei personalului centrului în vederea supravegherii minorilor instituţionalizaţi. Reamintim celor îndreptăţiţi să ia măsurile care se impun pentru protecţia minorilor că pe perioada cât aceştia lipsesc de la centru, minorii pot comite infracţiuni sau, mai grav, pot deveni victime ale unor infracţiuni“, se arată în comunicatul citat.

Operaţiunea „Tunetul“

Acţiunea poliţiştilor covăsneni a făcut parte din operaţiunea „Tunetul“, care reprezintă o intensificare a luptei cu infractorii ce se materializează prin percheziţii, controale şi razii în zonele rău famate din toată ţara.

Planul de acţiune „Tunetul“ vizează, potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), creşterea gradului de siguranţă publică şi asigurarea aplicării legii.

"Vor fi desfăşurate activităţi specifice, în mediile şi zonele de interes operativ, pentru prevenirea şi combaterea activităţilor infracţionale. Sub directa coordonare a Inspectoratului General al Poliţiei Române, la nivel naţional vor fi organizate acţiuni preventiv-reactive cu efective mărite din cadrul structurilor de investigaţii criminale, investigare a fraudelor, de ordine publică, intervenţie rapidă şi poliţie rutieră", informa IGPR într-un comunicat de luni.

Potrivit sursei citate, zilnic au loc percheziţii, controale şi razii „în zonele identificate ca fiind pretabile săvârşirii unor fapte antisociale“. Poliţiştii acţionează şi pentru a depista persoanele urmărite, dar şi "pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, de natură penală şi contravenţională".

Mediafax

Teme articol: poliţie minori Tarlungeni
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.