ACTUALITATE 26 octombrie 2015

Cinci medici interesaţi de locuinţele de serviciu construite în incinta Spitalului Judeţean

de Agerpres | 129 vizualizări

Fundaţia Studium din Târgu Mureş, care a construit un complex rezidenţial în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, a primit cinci cereri din partea unor medici interesaţi să obţină locuinţe de serviciu.

Reprezentanţii fundaţiei au precizat luni că termenul de depunere a solicitărilor a fost prelungit până pe data de 20 noiembrie, locuinţele urmând să fie repartizate cu prioritate tinerilor specialişti care lucrează în sistemul public de sănătate. Prelungirea termenului de înscriere va devansa cu aproape o lună predarea locuinţelor.

Complexul rezidenţial, care cuprinde trei garsoniere şi trei locuinţe cu câte trei camere, a fost construit în parteneriat cu Consiliul Judeţean Covasna şi Primăria municipiului Sfântu Gheorghe.

Managerul Spitalului, Nagy András Róbert, a declarat că în ultimii trei ani a reuşit să atragă mai mulţi medici şi rezidenţi la Sfântu Gheorghe, iar posibilitatea acordării unei locuinţe de serviciu, precum şi perspectiva de a lucra într-un spital modern i-ar putea determina să se stabilească definitiv în judeţul Covasna. El a menţionat că spitalul, care a beneficiat de investiţii masive în dotarea secţiilor cu echipamente, aparatură medicală şi mobilier, a îndeplinit criteriile de acreditare pentru nivelul III, respectiv „spital cu grad de încredere ridicat”. Potrivit acestuia, până la sfârşitul acestui an se vor încheia lucrările de consolidare şi reabilitare a clădirii, începute în 2005 şi finanţate de Ministerul Sănătăţii, din bugetul Consiliului Judeţean Covasna şi din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.