ACTUALITATE 25 ianuarie 2018

Cinci bărbaţi din Breţcu, cercetaţi pentru tăieri ilegale şi furt de arbori

de Observatorul de Covasna | 2012 vizualizări

Poliţiştii covăsneni au întocmit dosare penale pentru mai multe fapte de acest gen petrecute în ultimele zile

În ultimele zile polițiștii covăsneni au descoperit mai multe fapte de încălcare a prevederilor legale pe linie silvică, pentru care au întocmit dosare de cercetare penală.

La Brețcu au fost identificați cinci bărbați cu vârste cuprinse între 22 și 36 de ani, toți localnici, care au tăiat ilegal și sustras mai mulți arbori din pădurea situată în extravilanul localității Brețcu. Cei cinci sunt cercetați pentru tăiere ilegală și furt de arbori, prejudiciul fiind în curs de evaluare.

Polițiștii din Brăduț aflați în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, au depistat un bărbat de 54 de ani, precum și un alt tânăr de 16 ani, care transportau material lemnos fără a avea documente legale. Aceștia sunt cercetați penal după ce, din verificări s-a stabilit că au smuls din rădăcini și au sustras mai mulți arbori din pădurea de pe raza comunei.  

Alți doi bărbați de 44 și, respectiv, 32 de ani, sunt cercetați de polițiștii din Belin, după ce au fost identificați transportând material lemnos fără a avea documente legale, iar din verificări s-a stabilit că acesta provenea din tăierea ilegală a unor arbori.

Polițiștii din cadrul Secției Rurale nr. 2 Târgu Secuiesc au întocmit un dosar de cercetare penală, după ce au identificat un bărbat care a tăiat ilegal și a sustras arbori de pe un teren împădurit, iar materialul lemnos rezultat l-a transportat la domiciliu. Cercetările sunt continuate pentru a se stabili cu exactitate situația de fapt.

Oamenii legii vor continua să acționeze pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice și pentru protejarea fondului forestier.

COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE AL IPJ COVASNA

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.