ACTUALITATE 8 februarie 2023

Cetăţenii pot urmări online traseul utilajelor de deszăpezire

de Agerpres | 930 vizualizări

Primăria Sfântu Gheorghe şi societatea de salubritate Tega S.A. au pus la dispoziţia cetăţenilor o platformă online, prin intermediul căreia pot localiza şi urmări în timp real traseul utilajelor de deszăpezire.

Conducerea Primăriei a anunţat, marţi, că în dotarea societăţii de salubritate au intrat două noi utilaje multifuncţionale, care pot fi folosite atât pentru deszăpezirea, cât şi pentru curăţarea drumurilor.

„Compania publică de salubritate curăţă acum străzile oraşului nostru cu un total de 10 maşini”, au scris reprezentanţii Primăriei, pe pagina de Facebook a instituţiei.

Potrivit acestora, la fel ca şi în anii anteriori, contractul pentru deszăpezire încheiat între Primăria Sfântu Gheorghe şi Tega acoperă drumurile principale ale oraşului.

„Există un număr mic de străzi secundare unde nu se curăţă zăpada. În acelaşi timp, unele secţiuni de drumuri neasfaltate nu pot fi curăţate, deoarece utilizarea plugurilor de zăpadă necesită o suprafaţă mai mult sau mai puţin plană. Deszăpezirea începe întotdeauna de pe drumurile cele mai aglomerate şi continuă spre drumurile mai puţin importante. În caz de ninsoare, plugurile de zăpadă lucrează continuu, ceea ce este de obicei suficient, dar nu este neobişnuit ca zăpada să acopere drumul curăţat în câteva minute, chiar dacă nu este foarte abundentă”, precizează reprezentanţii Primăriei.

Procesul de deszăpezire poate fi urmărit online în timp real pe o hartă GPS, care poate fi accesată pe platforma easyTRACK (https://ro8.easytrackmap.com/), iar numele de utilizator şi parola sunt tega22

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.