ACTUALITATE 8 ianuarie 2013

Cetăţenii din Sfântu Gheorghe, scutiţi timp de 7 ani de impozit dacă îşi termoizolează locuinţele

de Agerpres | 64 vizualizări

Cetăţenii din Sfântu Gheorghe, scutiţi timp de 7 ani de impozit dacă îşi termoizolează locuinţeleCetăţenii municipiului Sfântu Gheorghe care îşi reabilitează termic locuinţele pe propria cheltuială pot fi scutiţi timp de şapte ani de la plata impozitului către bugetul local.

Potrivit unei hotărâri a Consiliului Local, cetăţenii care vor investi în reabilitarea termică a locuinţelor vor putea beneficia timp de 7 ani de o scutire de 100% la plata impozitelor pe locuinţe, excepţie făcând imobilele aflate în zone protejate sau în centrul istoric al municipiului Sfântu Gheorghe şi care prezintă valoare din punct de vedere arhitectural şi ambiental. Scutirea se acordă pe baza autorizaţiei de executare a lucrărilor, a auditului energetic şi a cererii depuse la Direcţia Finanţe Publice Municipale, urmând să fie aprobată prin hotărâre de Consiliul Local până la sfârşitul anului în curs, cu aplicabilitate pentru anul fiscal următor.

Conducerea Primăriei a declarat că pe lângă această facilitate acordată cetăţenilor, intenţionează să continue şi în acest an programul de reabilitare termică a blocurilor, în funcţie de banii ce vor fi alocaţi de Guvern.

Primarul Antal Árpád a menţionat, însă, că va impune condiţii mai drastice în selectarea asociaţiilor de proprietari care vor intra în program, deoarece unele nu şi-au onorat partea de cheltuieli către constructor. Prin urmare vor fi acceptate doar acele asociaţii care vor face dovada că au măcar jumătate din bani în cont înainte de începerea lucrărilor.

Condiţia impusă de autorităţi a fost ca lucrările de termoizolare să se realizeze pe întreaga faţadă a blocurilor şi nu individual.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.