ACTUALITATE 26 martie 2010

Ceremonie festivă de Ziua Poliţiei

de Covasna Media | 777 vizualizări
26mar2010-politiaSeria evenimentelor dedicate Zilei Poliției Române a culminat ieri cu o ceremonie festivă organizată în curtea Inspectoratului Județean de Poliție (IJP), precum și cu primirea celor trei delegații din străinătate sosite din Ungaria și Slovacia special pentru a sărbători alături de polițiștii din județ ziua de 25 martie. Ceremonia a avut loc în prezența invitaților și a angajaților instituției, și a cuprins de la citirea

26mar2010-politiaSeria evenimentelor dedicate Zilei Poliției Române a culminat ieri cu o ceremonie festivă organizată în curtea Inspectoratului Județean de Poliție (IJP), precum și cu primirea celor trei delegații din străinătate sosite din Ungaria și Slovacia special pentru a sărbători alături de polițiștii din județ ziua de 25 martie.

Ceremonia a avut loc în prezența invitaților și a angajaților instituției, și a cuprins de la citirea mesajelor ministrului internelor, Vasile Blaga, și a prim ministrului Emil Boc, până la depunerea de coroane. Tot ieri a avut loc și avansarea în grad a 90 de agenți la termen și 6 înainte de termen, precum și a 20 de ofițeri la termen și 5 înainte de termen.

„A fost un an fără evenimente deosebite pentru liniștea și siguranța cetățenilor din județul Covasna, putem spune că avem o creștere sesisizabilă a numărului de infracțiuni, dar sunt infracțiuni de mică criminalitate și în majoritatea cazurilor pe parcursul cercetărilor situațiile nu au rămas așa. Eu spun că suntem o echipă la nivelul IJP, nu am avut probleme deosebite, sperăm ca și anul viitor și care urmează să fie la fel”, a afirmat șeful IJP Covasna, comisarul șef Corneliu Câmpeanu.

Poliția Română a sărbătorit ieri 188 de ani de atestare documentară.

Alegerea acestei date de 25 martie este legată de simbolul creştin al Bunei Vestiri, aflat pe primul steag al Marii Agii, simbol ce a fost preluat şi pe actualul drapel al Poliției Române.

În ultimii ani, Poliția Română a parcurs un amplu proces de modernizare, fiind o instituție care funcționează în slujba intereselor cetățenilor.

Ana Sidon

Teme articol: ziua politiei ceremonie
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
eugen, 27 martie 2010
Mai sefu...Si marmota ce zicea??
hu, 27 martie 2010
de unde sunt bani, pentru ceremonie sau festivitatile aiurea, maine faceti miting. Alti banii alta distractii. Le as restructura cam pe la 30% si din banii as lua cam pe la 30% si inca multe ca nu citeste integral
eugen, 27 martie 2010
Trebuie recunoscut cu onestitate ca politistii din judetul nostru isi fac treaba cu rezultate bune,dovada fiind linistea si ordinea care domnesc aproape peste tot.Sint oameni scoliti, dar modesti, citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.