ACTUALITATE 7 februarie 2010

Ceremonia Guru

de Covasna Media | 261 vizualizări
08feb2010-osonoPe 7 februarie, în anul 2554 după moartea lui Buddha, guru a ţinut ceremonia anuală la Moradokmai. După ceremonia budhistă din zorii zilei, semn de preţuire pentru civilizaţia din India, care a influenţat în mod determinant cultura thailandeză, guru i-a chemat în mijlocul lor, printre alţii pe Brahma, dumnezeul creaţiei, Visnu, dumnezeul perpetuării şi Shiva, dumnezeul distrugerii. Cei de la Osonó, au fost îmbrăcaţi

08feb2010-osonoPe 7 februarie, în anul 2554 după moartea lui Buddha, guru a ţinut ceremonia anuală la Moradokmai. După ceremonia budhistă din zorii zilei, semn de preţuire pentru civilizaţia din India, care a influenţat în mod determinant cultura thailandeză, guru i-a chemat în mijlocul lor, printre alţii pe Brahma, dumnezeul creaţiei, Visnu, dumnezeul perpetuării şi Shiva, dumnezeul distrugerii. Cei de la Osonó, au fost îmbrăcaţi în tricouri albe.

Albul, explică Chang Chandruang, directorul Festivalului Internaţinal de la Pathumthani, este simbolul inocenţei, ce se poate colora în orice altă culoare, tot aşa, cum cei îmbrăcaţi în alb, se pot schimba, pot recepţiona înţelepciunea de la guru.

Din aproximativ patru metri de stofa roşie membrilor trupei l-i s­a „legat” pantaloni pentru a fi gata de ceremonie. De pe masă umplută cu 25 de boluri de aur, pline de mîncare şi fructe, guru a luat figură a trei divinităţi, şi i-a potrivit, câte unul, pe capul fiecărui participant, astfel fiind protejaţi de aceştia. Mai mult, Fazakas Misi şi Bartha Lóránd au avut onoarea de a prelua un set de arme din mâna guru, ei înşişi devenind astfel guru. Bartha Lóránd a constatat cu surprindere că a devenit profesor înainte să-şi dea liceenţa la facultate. El consideră, că aceasta are o valoare numai în Thailanda, unde poate în faţa elevilor pentru care ţine cursuri, va căpăta un anume statut.

Înainte cu o zi, în centrul oraşului, a fost declarat închis Festivalul International de Teatru de la Pathumthani. În concertul dat de prestigioasa formaţie locală un singur membru a fost invitat din străinatate, Mihaly Péter, care a cântat la dramba. Responsabilul cu sistemul luminos al Trupei Osono spune că este păcat pentru că această formaţie cântă numai la nivel local, deoarece, spre exemplu, dacă ar putea participa la zilele Sfântu Gheorghe, foarte multe formaţii ar rămâne în umbra lor.

Festivalul continuă neofocial înca două zile. Organizatorii sunt hotărâţi să arate participanţilor oraşul străvechi (Ancient City), precum şi cartierul ultramodern, cu zgârie nori, ale capitalei Bangkok.

Erdely Andras

Teme articol: Osono
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.