ACTUALITATE 15 aprilie 2019

Cercetați penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice

de Daniela Luca | 728 vizualizări

În weekend polițiștii covăsneni au depistat în trafic mai mulți șoferi băuți

La sfârșit de săptămână polițiștii covăsneni au fost prezenți în trafic și au acționat pentru menținerea siguranței circulații pe drumurile publice.

În urma acțiunilor desfășurate au fost constatate 225 abateri de natură contravențională la regimul rutier, 135 dintre acestea fiind nerespectări ale regimului legal de viteză și au fost reținute 20 de permise de conducere și 4 certificate de înmatriculare.

Pe drumurile din județ a fost înregistrat un singur eveniment rutier – pe DN 12, în afara localității Bixad, un bărbat de 72 de ani, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare a autoutilitarei pe care o conducea și a lovit gardul unui imobil. În urma evenimentului șoferul s-a ales cu răni ușoare, iar rezultatul testării cu etilotestul a indicat că acesta avea o alcoolemie de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cercetările în cauză sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Infracțiuni rutiere constatate

Vineri seară, un tânăr de 27 de ani a fost depistat la volanul unui autoturism pe raza municipiului Sfântu Gheorghe, circulând pe un tronson de drum cu sens unic, fără respectarea indicatorului accesul interzis. În urma testării cu etilotestu rezultatul a indicat că acesta avea o alcoolemie de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că pe numele său a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, un alt tânăr de 26 de ani a fost depistat în trafic conducând deși se afla în stare de ebrietate. Acesta avea o alcoolemie de 0,67 mg/l, alcool pur în aerul expirat și a refuzat să se supună procedurii de recoltare a probelor biologice de sânge în vederea determinării îmbibației alcoolice. Și el este cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 337 din Codul Penal.

Sâmbătă seară, pe DN 11 în apropiere de Târgu Secuiesc a avut loc un eveniment soldat cu pagube materiale. Din verificări a reieșit că evenimentul a avut loc pe fondul neacordării priorității de trecere. În urma testării cu etilotestul a reieșit că șoferul care nu a acordat prioritate ieșind de pe un drum secundar era băut – avea o alcoolemie de  0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta este cercetat penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Tot sâmbătă seară, polițiștii au identificat un alt șofer băut, pe raza orașului Covasna. Rezultatul testării cu etilotestul a indicat 1,19 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că pe numele bărbatului de 51 de ani a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru conducere sub influența alcoolului.

Iar duminică, tot la Covasna, polițiștii au identificat un tânăr de 21 de ani care conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,18 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost testat și din punct de vedere al prezenței substanțelor psihoactive, iar rezultatul a fost pozitiv. Tânărul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge, iar în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală și s-a dispus, totodată, măsura reținerii permisului de conducere.

Polițiștii covăsneni vor continua să acționeze pe raza județului pentru menținerea siguranței circulației pe drumurile publice și reducerea riscului rutier.

COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE, Agent principal de poliție, TOLVAJ-MARIN NICOLETA

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.