ACTUALITATE 10 aprilie 2019

Cercetat de polițiști după ce a fost depistat băut la volan

de Covasna Media | 607 vizualizări

Polițiștii continuă să acționeze pentru siguranța rutieră

În noaptea de luni spre marți, cu puțin timp înainte de ora 02:00, polițiștii din Târgu Secuiesc, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit în trafic un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat din județul Harghita. Acesta a fost testat cu etilotestul, iar rezultatul a indicat că avea o alcoolemie de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea determinării îmbibației alcoolice, iar pe numele său a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

* * *

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Covasna acționează în permanență pentru menținerea siguranței traficului rutier. În primele trei luni ale acestui an ei au desfășurat peste 360 de acțiuni, scopul urmărit fiind acela de a diminua riscul rutier prin impunerea respectării normelor de circulație rutieră.

În primele trei luni ale acestui an, polițiștii covăsneni au constatat peste 3.400 de abateri contravenționale la regimul rutier, dar și 40 de infracțiuni în domeniu. Cele mai multe dosare penale au fost întocmite pentru infracțiuni de conducere fără permis și conducere sub influența băuturilor alcoolice.  

În domeniul abaterilor contravenționale, jumătate din numărul sancțiunilor aplicate au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar 52 de șoferi au rămas chiar fără permisul de conducere după ce au fost depistați conducând cu viteză excesivă.

Polițiștii le recomandă participanților la trafic să circule cu respectarea regulilor de circulație și adoptând în permanență o conduită preventivă. Astfel vă feriți nu doar de sancțiuni ci, mult mai important, de implicarea în accidente rutiere

(Compartimentul Relații Publice, Agent principal de poliție Tolvaj-Marin Nicoleta)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.