ACTUALITATE 29 ianuarie 2013

Cele mai bizare apeluri la 112

de Agerpres | 82 vizualizări

IPJ Covasna a primit sute de apeluri false sau nejustificate la numărul unic pentru apeluri de urgenţă.

Cele mai bizare apeluri la 112Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Covasna a întocmit o listă cu cele mai bizare apeluri primite anul trecut de la cetăţeni la numărul de urgenţă 112.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna, Iulia Grigoraş, a declarat că multe persoane sună în mod nejustificat la acest număr, fără să le pese că ţin liniile ocupate, iar vieţile altor oameni ar putea depinde de răspunsul prompt al operatorilor.

Iulia Grigoraş a declarat că un bărbat a sunat la Poliţie pentru a reclama că a fost bătut cu bulgări de un grup de copii, iar un taximetrist s-a plâns că unul dintre clienţi nu i-a plătit cursa. O altă persoană a sunat la 112 pentru a se plânge că s-a îmbolnăvit după ce vecinii i-au făcut vrăji, iar un angajat al unei societăţi comerciale a cerut ajutorul Poliţiei pentru că se simţea rău, iar şefa de echipă nu-l lăsa să plece acasă. Iulia Grigoraş a mai spus că au fost şi persoane care au sunat la Poliţie pentru că aveau nevoie de un taxi. Alţii sună pentru informaţii, sfaturi, reţete culinare, pentru a-şi reclama vecinii sau pur şi simplu din plictiseală.

Şi în anii trecuţi s-au înregistrat apeluri neobişnuite – spre exemplu un cetăţean din judeţul Covasna a sunat disperat la 112 pentru a se plânge că soacra sa, venită în vizită pentru o săptămână, şi-a prelungit şederea nejustificat de mult. O femeie a alertat Poliţia pe motiv că un bărbat i-a intrat în apartament pe gaura cheii şi nu mai vrea să iasă din casă, iar un locuitor din Sfântu Gheorghe a reclamat că extratereştrii au aterizat cu un OZN în faţa blocului său şi fac un zgomot îngrozitor, motiv pentru care nu poate să doarmă.

IPJ Covasna va demara o campanie de informare a cetăţenilor pentru a le explica faptul că orice apel fals poate face uneori diferenţa dintre viaţă şi moarte şi speră să-i convingă să nu mai apeleze inutil numărul de telefon 112.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.